Градишка: Спријечио човјека да се убије

Младић од око 30 година из околине Градишке дошао је у моју трговину и од трговкиње тражио лист папира, на који је потом написао да ће се убити, те је изашао.

Република Српска 21.04.2016 | 14:40
Градишка: Спријечио човјека да се убије

Истрчао сам за њим, а он је из возила већ извадио пушку. Савладао сам га и спријечио да себи пресуди. Ово је за "Независне" испричао Драган Векић (39), власник трговине, у Ламинцима, код Градишке, присјећајући се несвакидашњег догађаја који се збио јуче ујутру.

"Прво је ушао у трговину и тражио газду. Радница му је рекла да сачека, а када сам дошао, он је упитао може ли добити оловку и лист папира. Ја сам му рекао да је то могао узети и од раднице и упитао га зашто је толико хитно. Рекао ми је да је питање живота. Тог човјека никада у животу нисам видио", испричао је Векић.

Када су му дали папир и оловку, како истиче наш саговорник, младић је написао да ће се убити због проблема које има.

"Навео је да хоће да се убије због оца, који стално малтретира и туче како њега, тако и његових двоје мале дјеце", испричао је Векић.

Срећом, Векић је на вријеме видио шта младић пише и успио је да спријечи његове намјере.

"Док је он писао, ја сам гледао шта пише. Потом је изашао и ја сам отишао за њим. Видио сам да вади велику торбу из аута и из ње пушку. Отео сам му пушку и оборио га", присјећа се Векић.

Све то се, како истиче, дешавало јуче ујутру, између 11 и 12 часова, а недуго по пријави дошла је и полиција, која је преузела младића и пушку.

"Морам да похвалим ангажман полиције јер су брзо дошли и професионално обавили свој посао", истиче Векић.

Свједок овог догађаја Зоран Рапић испричао је да је, чим је младић ушао у трговину, примијетио да са њим нешто није у реду.

"Примијетио сам да тај момак има цијев у ауту. Драган је исправно реаговарао. И ја бих урадио исто да Драган није био ту", рекао је Рапић.

Од полиције у Градишци, нити из ЦЈБ Бањалука, упркос бројним покушајима, нисмо успјели добити коментар.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

КУД ПУКЛО ДА ПУКЛО

21.04.2016 12:48

БИТНО ЈЕ ДА ИНСТИТУЦИЈЕ ФУНКЦИОНИШУ, ПОЛИЦИЈУ НАРОД ПЛАЋА, ПРИВРЕДА ЈЕ У ПОРАСТУ 3,3% У ОДНОСУ НА 2006 ГОДИНУ, ПРОСЈЕЧНА ПЛАТА 800 КМ, ПЕНЗИЈЕ КАД СЕ ПОДЈЕЛЕ НА ДЈЕЦУ И УНУЧИЋЕ СТАРЦУ ОСТАНЕ 23 КМ ПА ТИ ПРЕЖИВИ И НЕ УБИ СЕ. ВЕКИЋ БИ ТРЕБАО ОДГОВАРАТИ ШТО ЈЕ СПРИЈЕЧИО САМОУБИСТВО ЈЕ Р ЈЕ ТО СПАС БИ ЗА ЧОВЈЕКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

21.04.2016 13:09

Буди паметан цовјеце! Ово је за сваку похвалу,у овим теским временима када се ове узасне ствари десавају свуда,боље бити и гладан него се назвати самоубицом,а ти коментаторе мало промисли

Name

Мали

21.04.2016 13:09

Ти ниси нормалан... кукавица се саму убија једино ако имас болест то био могао прихватит

Name

ре

21.04.2016 13:44

Пусти цовека да се на миру убије ццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре

21.04.2016 19:41

Зели цовјек мало пазње.Он да се хтио убит убио би се неби ником ниста писао а ни говорио вец би се рокно оно муски.