Нејмар игра на ОИ, али не и на Копа Америка!

Нејмар ће играти за репрезентацију Бразила на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, али не и на Копа Америка, саопштила је Барселона.

Фудбал 22.04.2016 | 18:00
Нејмар игра на ОИ, али не и на Копа Америка!

Ову информацију Барселона је објавила после убедљиве победе над Депортивом од 8:0.

На том мечу Нејмар је постигао последњи гол и тако помогао својој екипи да оконча лош низ од четири утакмице без победе.

Нејмар је раније изјавио да жели да игра за репрезентацију на оба турнира, и на Копа Америка и на Играма у Рију, а Фудбалски савез Бразила је тражио дозволу клуба за то.

Барселона, међутим, није желела да остане без једног од својих најбољих играча толико дуго, а и страховала је од тога да учешће Нејмара на оба догађаја може утицати на његове припреме за наредну сезону.

Фудбалски савез Бразила и Барселона су о Нејмару преговарали неколико месеци и коначна одлука је донета.

"Барселона је захвална Фудбалском савезу Бразила и председнику Марку Полу дел Неру јер су прихватили предлог клуба да Нејмар овог лета игра само на Олимпијским играма, а не и на Копа Америка", наводи се у саопштењу каталонског клуба.

ФИФА не обавезује клубове да морају да ослободе играча за наступ на Олимпијским играма, што важи за Копа Америка.

Олимпијске игре ће бити одржане од 3. до 21. августа, док ће Копа Америка бити играна од 3. до 26. јуна у САД.

На олимпијском турниру играју фудбалери до 23 године, а у сваком тиму је дозвољен наступ по три старија играча. Нејмар, који има 24 године, биће један од те тројице у селекцији Бразила.

Титула на Олимпијским играма је једини трофеј који недостаје Бразилу. Близу злата та репрезентација је била пре четири године у Лондону, али је у финалу изгубила од Мексика.

Бразил ће на Играма у Рију бити у групи заједно са Јужном Африком, Ираком и Данском. Турнир ће отворити утакмицом у Бразилији против Јужне Африке 4. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар