Добре колеге, срећнији људи

Свако би требало да ради на колегијалним односима, што представља вештину једнаку оној за обављање посла.

Занимљивости 21.04.2016 | 09:01
Добре колеге, срећнији људи

Добри односи са колегама су предуслов пријатне и продуктивне атмосфере на послу, али утичу и на односе ван радног места, показало је истраживање на Оксфорду. Тим стручњака је урадио анкету, као и групне и индивидуалне разговоре са запосленима у једној фирми, дошавши до закључка да су колегијалнији срећнији у приватном животу.

Око 40 посто испитаника је изјавило да се труде да буду добре колеге, јер тако с посла одлазе без већих брига, па хладне главе могу да се посвете породици и приватним задовољствима. Већина је објаснила да их свака свађа у канцеларији, непријатељски погледи и стално опонирање њиховог рада "приморава" да истом мером узврате колегама, али да се онда несвесно "свете" и блиским људима.

Закључак студије је да би свако требало да ради на колегијалним односима, што представља вештину једнаку оној за обављање посла. Због тога је важно да запослени крену од себе - да признају грешку коју су направили, кад год имају разлога похвале колеге за рад и труд, цене не само своје него и њихово залагање, држе до задате речи и не обећавају оно што не могу да испуне.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар