Званично - Дејвис куп: Србија – Британија на шљаци, на Ташу!

Тениска репрезентација Србије дочекаће Велику Британију на београдском Ташмајдану у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа.

Тенис 22.04.2016 | 17:00
Званично - Дејвис куп: Србија – Британија на шљаци, на Ташу!

Најављено - потврђено! Одмах после пласмана Србије у четвртфинале Светске групе Дејвис купа из Београда је стигао предлог да се дуел са Великом Британијом одигра на отвореном у главном граду, и то на стадиону на Ташмајдану.

Потврда да ће тај меч заиста бити одржан на Ташу, на шљакастој подлози објављена је и на званичном сајту Дејвис купа.

Дуел ће бити одржан од 15. до 17. јула.

Стадион на Ташмајдану може да прими 6.100 људи и верује се како ће бити испуњен до последњег места у правом тениском дербију, у којем ће домаћини покушати да савладају актуелног шампиона Дејвис купа.

Селекцију Србије требало би да предводи најбољи тенисер света Новак Ђоковић, док би за Британце, према најавама, требало да наступи Енди Мари.

Меч на Ташу, у том случају, биће својеврсна припрема обојици играча за Олимпијске игре у Рију, које су на програму непуних месец дана касније.

То ће бити други дуел Срба и Британаца у четвртфиналу Дејвис купа, након што су претходно играли 2006. у Глазгову, када је Србија славила тесним резултатом 3:2.

Кључни поен за Србију тада је остварио Ђоковић, који је у четвртом мечу победио Грега Руседског (6:3, 4:6, 6:3, 7:6), док је Мари тада само наступао у дублу. Он је у пару са Руседским поражен од Ненада Зимоњића и Илије Бозољца у четири сета (3:6, 6:3, 3:6, 4:6).

Британци су прошле године освојили "салатару" после 79 година паузе, победивши Белгију у финалу у Генту.

Ове године у првом мечу Светске групе победили су Јапан (3:1), док је Србија била боља од Казахстана (3:2).

Коментари / 0

Оставите коментар