Колико су искрена мушко-женска пријатељства?

Готово сви момци су признали да их другарице привлаче и претпоставили су да и оне осећају исто, само крију. Привлачност међу пријатељима такође постоји и у позном добу.

Занимљивости 12.04.2016 | 11:00
Колико су искрена мушко-женска пријатељства?

Мушкарци и жене не могу да буду "чисти" пријатељи, јер је само питање тренутка када ће ескалирати сексуална привлачност с једне или с друге стране - тврде научници.

Истраживање на Универзитету у Висконсину је обухватило 88 младих мушко-женских пријатеља, који су одговарали на шкакљива питања о том односу.

Готово сви момци су признали да их, без обзира на то да ли су у вези или не, другарице привлаче и претпоставили су да и оне осећају исто, само крију. С друге стране, 85 одсто девојака је открило да осећа нешто према друговима који су слободни, а оне које су биле у вези нису криле да би можда пожелеле нешто више од пријатељ(ств)а уколико би им тренутна љубав пропала.

Други упитник је био намењен средовечним људима, а међу 144 испитаника, готово сви су били у браку. Резултати су показали да привлачност међу пријатељима у позном добу такође постоји. И ту су жене у годинама још "опасније", јер је код 80 одсто њих мушки пријатељ "испао" симпатија, док је то за своје другарице признало 70 одсто мушкараца.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар