ЦГ: Одузимају возила са тамним стаклима

Подгоричка униформисана полиција покренула је јуче акцију контроле аутомобила са затамњеним стаклима. Тако је већ првог дана 15-ак таквих возила искључено из саобраћаја, сазнају Дневне новине.

Регион 20.04.2016 | 07:40
ЦГ: Одузимају возила са тамним стаклима

Незванично, ријеч је о акцији која ће се у наредном периоду интензивно спроводити на територији главног града, јер су полицајци на терену уочили све више аутомобила са фолијама за затамњивање. Таква аута углавном возе припадници криминалног миљеа и друге безбједносно интересантне особе и њихови помагачи.

Како је коришћење возила са фолијама забрањено Законом о безбједности саобраћаја, тако су сва возила упућена на ванредни технички преглед и затражено је да се са њих скину затамњивачи стакла. Истовремено, возачима су написане и прекршајне пријаве.

"Сходно безбједносним процјенама, нека возила ће бити и привремено одузета ради провјера њиховог поријекла и могућности да су коришћена у неким кривичним дјелима. Та процедура провјера кроз Интерполове базе података може и потрајати" казао је саговорник ДН.

 

Извор: ЦДМ.ме

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јуки

20.04.2016 06:07

А ста да таде они који зиве у ЕУ и купили су ауто са оригинал тамним стаккима не предњим вец само задњим стаклима и није то никаква фолија или пластика. Ста да се ради кад се додје у посјету доле с таквим стаклима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.04.2016 17:23

У нормалним државама сва возила која имају фабрички затамњена стакла (и предња) су легална.