Видео - Федерер: Успјеси? Прави људи у право вријеме...

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да у каријери највише дугује тренерима, за које каже да су били врхунски.

Тенис 21.04.2016 | 15:40
Видео - Федерер: Успјеси? Прави људи у право вријеме...

Федерер је био тема нове епизоде емисије “Профили играча“ на званичном Ју туб каналу АТП-ја.

Роџер је одговорио на три питања – дао је савет млађима од себе, вратио се на своје почетке и истакао породицу и тренере као најзаслужније за његов успех.

Који би савет дао млађим играчима?

„Тешко питање – претпостављам да бих им рекао да уче сваке недеље, имао сам осећај да ја напредујем из седмице у седмицу. То је интересантно, можете одабрати и друге ствари које играчи могу да раде. На пример, како да се организују, путујују, носе са притиском. Добро је ако те ствари почнете рано да учите“.

Шта те инспирише?

„Једноставно уживам да играм тенис. Као клинац сам играо сам дубл са својим родитељима и, наравно, после гледања на ТВ-у и скупљања лоптица у Базелу, добио сам шансу да се приближим играчима“.

Ко стоји иза твог успеха?

„Мислим да су то моји тренери, родитељи и њихова невероватна подршка од самог старта. Имао сам невероватне тренере током каријере, праве људе у право време и веома сам захвалан свима њима“.

Шта те чини најсрећнијим?

„Када сте на тениском терену, онда је то освајање турнира. То је добар осећај. Мислим да је сваки тренутак леп када се све заврши са трофејом у рукама. Што се живота тиче много је другачије, није све у тенису. Важни су породица, пријатељи... О томе много водим рачуна“.

Коментари / 0

Оставите коментар