Лауреус: Да ли ће Новак вечерас стићи Болта?!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стигао је у Берлин, где ће вечерас присуствовати церемонији доделе Лауреус награде.

Тенис 18.04.2016 | 19:40
Лауреус: Да ли ће Новак вечерас стићи Болта?!

“Лауреус академија” од 2000. године награђује најбоље спортисте света, а Новак је престижну награду освојио два пута – 2011. и 2015. године.

Српски тенисер је и ове године очекивано номинован и сматра се једним од фаворита у конкуренцији шампиона Формуле 1 Луиса Хамилтона, фудбалера Барселоне Лионела Месија, најбржег човека света Јусеина Болта, кошаркаша Голден Стејт Вориорса Стефа Карија и најбољег голфера света Џордана Спита.

Уколико би Новак освојио награду, по броју титула би се изједначио са Болтом, док је рекордер са четири Лауреус награде швајцарски тенисер Роџер Федерер.

Међу спортисткињама, кандидаткиње за најбољу су најбоља тенисерка света Серена Вилијамс, аустријска скијашица Ана Фенингер, атлетичарке Гензебе Дибаба и Шели-Ен Фрејзер-Прајс, америчка пливачица Кејти Ледецки и америчка фудбалерка Карли Лојд.

За најбољи тим су номиновани новозеландски рагбисти, фудбалски клуб Барселона, Голден Стејт Вориорси, британски тенисери освајачи Дејвис купа, Мерцедес у Формули 1 и америчке фудбалерке.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лакиц

18.04.2016 20:06

Нолеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее

ОДГОВОРИТЕ