КС БИХ одлучио: Игокеа мора на страну ФИБА!

КК Игокеа мора до сутра у 14 часова да повуче сагласност за такмичење под окриљем Евролиге и ЕЦА и мора да се изјасни се да ће играти такмичења под окриљем ФИБА, одлука је УО КСБиХ.

Кошарка 18.04.2016 | 19:00
КС БИХ одлучио: Игокеа мора на страну ФИБА!

Након суспензије Кошаркашког савеза БиХ од стране ФИБА збогр стављања Игокее заједно са осталим члановима АБА лиге на страну Евролиге, кровна кућа кошарке у БиХ била је приморана да реагује и то је учињено на данашњој сједници УО КСБиХ.

"КСБиХ заузео је став да Игокеа мора да наступа у такмичењима под окриљем ФИБА и Игокеи је дат рок до уторка у 14 часова да се писмено изјасни о повлачењу сагласности за играње такмичења под окриљем Евролиге и ЕЦА", потврдио је МОНДУ предсједник КСБиХ Александар Фулурија.

Уколико то не учини, КСБИХ ће сутра суспендовати Игокеу, како би избјегао суспензију репрезентативних селекција.

"Мишљење чланова УО је да је Игокеа члан КСБиХ, а КСБИХ је под окриљем ФИБА тако да КК Игокеа мора да се понаша у складу са принципима које намеће ФИБА. Нисмо данас изрекли никакву суспензију Игокеи, дали смо јој рок до сутра у 14 часова да се огласи да ли уговор са Евролигом остаје на снази или повлаче свој потпис. Уколико повуку тај потпис, што би било рационално јер се такмиче под окриљем КСБИХ ми нећемо суспендовати Игокеу, већ ћемо повлачење тог потписа са УЛЕБ-ом и Евролигом прослиједити у канцеларију ФИБА и мислимо да ће аутоматски доћи до повлачења суспензије Кошаркашког савеза БиХ. Уколико Игокеа донесе супротну одлуку, онда ћемо сутра на телефонској сједници донијети одлуку о суспензији КК Игокеа“, рекао је Фулурија за МОНДО.

Коментари / 0

Оставите коментар