Розберг: Имали смо журку у гаражи!

Немачки возач истакао да је победа на трци у Кини била посебна за њега!

Остали спортови 18.04.2016 | 13:00
Розберг: Имали смо журку у гаражи!

Возач Мерцедеса Нико Розберг имао је много разлога за задовољство после победе на трци Формуле 1 у Кини. Он је тако наставио победнички низ ове сезоне, остваривши три тријумф у исто толико одржаних трка.

"Ово је био сјајан викенд. Трка у Кини је посебна за мене, овде сам остварио прву пол-позицију и прву победу 2012. године. Старт није био довољно добар, претекао ме је Данијел Рикардо, али имао сам веома брз болид, заиста сјајан, нападао сам противнике и могао сам да направим велику предност. Драго ми је што је све испало овако добро", рекао је Розберг после трке.

Розберг је тријумфом у Шангају остварио шесту узастопну победу, рачунајући и прошлу годину. Он се тако изједначио са Михаелом Шумахером, који је у сезони 2000/2001 везао шест победа. Испред је Себастијан Фетел са девет узастопних победа у 2013. години, Алберто Аскари са седам, из сезоне 1952/1953, а седам узастопних победа имао је и Шумахер 2004. године.

Розберг је постао 10. возач у историји Формуле 1 који је везао три победе у прве три трке, а до сада је сваки возач освојио титулу када је то урадио.

"Направићемо журку у гаражи, сваки члан тима то заслужује, а онда идем кући код породице. Једва чекам да их видим", рекао је Розберг, који је једини возач са 17 победа у каријери, а да није освојио шампионску титулу.

Друго место заузео је возач Ферарија Себастијан Фетел. Он се на почетку сударио са клупским колегом Кимијем Раиконеном јер нису успели да избегну Данила Квјата из Ред Була.

"Тешко је просудити како је то изгледало из Квјатовог угла... Кими је био затворен, а ја сам кренуо широко да га претекнем, али је исто покушао и Данил. Он је ушао у пуној брзини, а ја сам се изненадио што се и Кими нашао ту. На крају сам био срећан што смо обојица могли да наставимо трку, која је била веома занимљива", рекао је Фетел.

Четвороструки светски шампион се после трке извинио Ферарију на начињеној штети у првом кругу.

Квјат је заузео треће место.

"Добро сам стартовао, видео сам да има простора и кренуо сам. Потез је био ризичан, слажем се са Себом, али обојица смо завршили на подијуму. Наставићу са рискантним потезима", рекао је Квјат.

Двостурки узастопни светски шампион возач Мерцедеса Луис Хамилтон је после великих проблема трку завршио на седмом месту. Он је због проблема са мотором у квалификацијама и казне трку почео са зачеља, а током трке је пет пута одлазио у бокс.

"Трка је била тешка. Добро сам стартовао, покушао сам да избегнем све што се дешавало испред мене, али сам се ипак увукао у то. Сваки пут када сам ишао у бокс, поново сам кроз све морао да пролазим на стази. На крају скоро ништа није остало у гумама, али то је тркање, иде горе-доле. Стаза је добра и на њој може да се претиче, али мој болид је био прилично оштећен", рекао је Хамилтон.

Возачи Мекларена Фернандо Алонсо и Џенсон Батон су први пут у сезони обојица завршили исту трку. Алонсо се вратио на стазу пошто је пропустио претходну трку у Бахреину због повреде ребра и у Шангају је заузео 12. место, а Батон 13.

"Срећан сам што сам се вратио тркама, има још много да напредујемо, али за нас је веома важно што смо коначно обојица успели да завршимо трку. До трке у Русији има две недеље, враћам се пуним тренинзима и надам се да ћу се примаћи водећим позицијама", рекао је Алонсо.

Коментари / 0

Оставите коментар