Видео: Ред Бул тестира ’'балдахин’' у Русији!

Екипа Ред Була могла би да представи ’балдахин’ – свој систем заштите возача у кокпиту на Великој награди Русије, тврди шеф тима Кристијан Хорнер.

Остали спортови 19.04.2016 | 11:00
Видео: Ред Бул тестира ’'балдахин’' у Русији!

У последње време видљив је напор да се Формула 1 учини безбеднијом, посебно после смрти Жила Бјанкија, а један корак у том смеру је затварање кокпита.

Ферари је већ тестирао концепт ’ореол’, који је осмислио Мерцедес, током зимских тестирања, а возачи су имали подељена мишљења.

’Ореол’ који су тестирали Себастијан Фетел и Кими Раиконен је направљен од карбонских влакана, али би прототип који је спремила Светска аутомобилска федерација требало да буде од челика.

Ред Булова верзија заштите се зове ’балдахин’ (цанопy на енглеском) и то је практично визир који би био прикачен на болид испред главе возача. Хорнер је истакао да би његов тим могао да га користи у Сочију, ако се тестирања покажу успешним.

„Тестираћемо ’балдахин’ наредне недеље, биће то статичка тестирања, бацићемо точак на њега при великој брзини да бисмо видели да ли ће издржати. Ако све буде у реду, могли бисмо да га ставимо на један од својих болида током тркачког викенда у Сочију. Мислим да наше решење пружа већу заштиту и елегантније је. Верујемо и да је видљивост боља, није као бумеранг, какав је ’ореол’“, истакао је Хорнер.

Велика награда Русије вози се 1. маја у Сочију.

Коментари / 0

Оставите коментар