Врели април: У Добоју измјерен 31 степен

Добој је данас био најтоплији град у БиХ гдје је у 14.00 часова измјерен 31 степен.

Република Српска 17.04.2016 | 20:58
Врели април: У Добоју измјерен 31 степен

Само степен ниже - 30 степени било је у Бањалуци, Рудом и Зеници. У Приједору, Вишеграду, Зворнику и Градачцу измјерено је 29 степени, у Бијељини, Чапљини, Српцу, Фочи, Тузли, Дрвару и Санском Мосту 28, у Сарајеву и новом Граду 27, Мостару, Бихаћу, Шипову и Крупи на Уни 26, у Требињу, Сребреници, Мркоњић Граду, Билећи и Бугојну 25 степени.

На Сокоцу и у Неуму измјерена су 24 степена, у Невесињу 23, на Хан Пијеску, у Калиновику, Гацку и Горажду 22, на Иван-седлу и Ливну 21, на Мраковици 20, на Чемерну 19, у Купресу 18 и на Бјелашници 12 степени Целзијусових.

У БиХ ће сутра бити промјењиво облачно, вјетровито и топло вријеме, а крајем дана очекују се пљускови. Ујутро ће бити промјењиво облачно, на истоку и претежно облачно.

У првом дијелу дана преовладаваће сунчано вријеме, а поподне и према вечери услиједиће наоблачење са југозапада и запада, па се у увече очекују слаба киша или пљускови, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На истоку, југу и југоистоку остаће веома топло вријеме, док ће у осталим крајевима температура ваздуха бити мало нижа него данас. Током дана биће вјетровито.

Дуваће умјерен до јак јужни вјетар, а на сјеверу поподне и увече сјеверни. Јутарња температура ваздуха од 11 до 16, а највиша дневна од 22 до 28, на сјевероистоку и степен више. Метеоролози и за наредне дане најављују промјењиво вријеме са дневном температуром ваздуха око 20 степени Целзијусових.

У уторак се очекује киша, а на истоку може бити и пљускова са грмљавином. Престанак падавина очекује се послије подне. У сриједу ће бити сунчано и суво вријеме, али са мало нижом дневном температуром ваздуха него претходних дана.

Прољећно вријеме, са мало нижом дневном температуром задржаће се и у четвртак.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лијан

17.04.2016 15:38

Позар у регији опстине Пале,село Рогоусици има угрозених куца,узрок људски фактор,проблеме ствара јак јузни вјетар!!!!Нико ватрогасцима непомазе!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

17.04.2016 15:40

Среца па ми брат увезо Мерцедеса са климом!

ОДГОВОРИТЕ