Мистерија у Јапану: Уз земљотрес, још и ово

После два разорна земљотреса која су погодила Јапан ове недеље, на улицама града у Јапану појавила се мистериозна пена која је буквално прекрила улице.

Свијет 17.04.2016 | 14:21
Мистерија у Јапану: Уз земљотрес, још и ово

Пена се појавила у центру града Фукуока на југу Јапана у суботу рано ујутру, посе земљотреса јачине 7 степени Рихтера који је погодио регион Кумамото.

 То је био други земљотрес у тој области - први се догодио у четвртак увече. Иако град Фукуока није претрпео велика разарања, све његове становнике изненадила је мистериозна пена, а фотографије феномена објављене су на Тwиттеру.

Шта мислите, шта је у питању?

 


У серији земљотреса у Јапану страдло је више од 40 људи, 11 се води као нестало, око 1.500 је повређено, док се око 190.000 људи налази се у прихватним центрима... Постоје страховања да би могли да уследе нови смртоносни земљотреси. У тој области влада и озбиљна забринутост од секундарних несрећа, као што су одрони, поплаве и нуклеарни акциденти.

Карактер ове сеизмичке несреће изненадио је јапанску јавност, иначе навиклу на природне несреће, јер она није пратила уобичајени образац по којем се најпре деси најјачи удар, а онда уследе нешто слабији земљотреси који представљају смиривање тла.

Сеизмолози се, међутим, слажу у оцени да је тешко предвидети шта би даље могло да се деси, те упозоравају становништво целог острва Кјушу да се не опушта, већ да буде спремно и на нове ударе велике снаге.

Локално становништво брине и опасност од оближњих нуклеарних централа. У префектури Кагошима, на око 200 километара од епицентра земљотреса, налази се нуклеарна централа Сендаи, једино тренутно оперативно постројење те врсте у Јапану.

Стравичан земљотрес погодио је данас и Еквадор.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Да покушам...

17.04.2016 15:05

Неком се просуо Таш? ☺

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

17.04.2016 17:18

Бозија казна,а појединцима могу објаснит засто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

17.04.2016 20:26

Превише гледаш цртиће.

Name

Не бих да пласим

17.04.2016 18:22

Бака Ванга,позната пророцица је давно предвидела.После нестанка једног царства,настаје треци светски рат.

ОДГОВОРИТЕ