Вулин поручио: Хрватска да не отвара ране

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће Србија судити за ратне злочине свима који су у њима учествовали, било да су Срби, Хрвати или припадници неке друге нације, а Хрватској поручио да не отвара ране, јер ће у том случају прво морати да се суочи са својом одговорношћу за ратове.

Србија 17.04.2016 | 13:46
Вулин поручио: Хрватска да не отвара ране

"Хрватској би било добро да води рачуна о себи, да не отвара ране, јер ако буде отварала ране онда ће, бојим се, најпре морати да се суочи са својом одговорносћу за ратове, а онда да ће имати храбрости да било коме било шта каже", рекао је Вулин, коментаришући изјаву шефа хрватске дипломатије Мира Ковача да "држава из које су потекли планови за ратове 1990-их не може бити судија и полицајац за ратне злочине за све земље бивше Југославије - укључујући Хрватску".


Вулин је новинарима у Смедереву рекао да ће Србија судити за ратне злочине "свима и свугде", било да су Хрвати, Срби или припадници неке друге нације, ако су учествовали у ономе што сматра ратним злочинима и примјетио да би било добро да и Хрватској не буде важно ко одговара, већ зашто одговара.

Министар је рекао да ниједан релевантни међународни суд нити орган никада није повезао Србију са одговорношћу за ратове на простору бивше Југославије, али да су сви релеватни судови, од Хашког трибунала, повезали Хрватску са Олујом, злочинима у Медачком џепу, протеривањем 250.000 Срба и највећим етничким чишћењем у Европи, за које никад нико није одговарао.

Вулин је рекао и да је занимљиво што што је у Србији у току предизборна кампања, у којој Хрватска никоме није тема, а да у Хрватској није предизборна кампања, али је Србија једина тема.

"Заиста не знам да ли је Хрватска у стању да формулише себе, да објасни себе, да објасни свој начин и разлог постојања, а да се не свађа са Србијом. Ми не желимо да се свађамо са Хрватском, али не могу да прихватим да је моја земља одговорна за рат, да је правила планове за ратове, само зато сто је то рекао овај или онај политичар", поручио је Вулин.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цар.

17.04.2016 12:05

Руку на срце,Поштено'

ОДГОВОРИТЕ