Федерер: У фокусу ми је Ролан Гарос!

Швајцарски тенисер каже да се после операције колена опоравио психички и физички, а почев од Монте Карла "градиће" форму за највеће изазове.

Тенис 14.04.2016 | 09:40
Федерер: У фокусу ми је Ролан Гарос!

Роџер Федерер (трећи носилац) почео је наступ на турниру у Монте Карлу мечом против Шпанца Гиљерма Гарсије Лопеса.

Био му је то први званични излазак на терен од 28. јануара, када је у полуфиналу Аустралијан опенапоражен од Новака Ђоковића.

Освајач 17 гренд слем титула је 3. фебруара подвргнут артроскопској операцији левог колена, а пре петнаестак дана је планирао да наступи на Мастерсу у Мајамију, али је одустао, наводећи као разлог стомачни вирус.

"Одморио сам се психички и физички и осећам се заиста добро. Како време буде одмицало бићу све боље и надам се да до Париза неће бити никаквих проблема са коленом, тако да будем спреман да одиграм седам мечева, ако треба у пет сетова", рекао је Федерер.

Он је поручио да се у Монте Карлу не нада титули, већ да ће учешће на том турниру искористити као припрему за Ролан Гарос, који почиње 22. маја.

Федерер је навео да ће накнадно одлучити да ли ће ићи на Мастерсе у Мадриду и Риму, у првој половини маја.

"Мораћу да видим како ће реаговати моје колено и тело уопште. Морам да видим на чему ћу морати да радим, да ли је то опоравак или тренинг. Верујем да ће све бити јасније за две недеље", рекао је Федерер.

Искусни Швајцарац је током 2015. освојио шест турнира, од којих два после победа над Ђоковићем у финалу (Синсинати, Дубаи). Последњу титулу освојио је јесенас у Базелу, где је у финалу био бољи од Рафаела Надала.

Он каже да верује да до краја каријере може да освоји макар још једну гренд слем титулу и тако побољша рекорд, који се одавно налази у његовом власништву.

"Већ сам побеђивао у Паризу, играо сам тамо веома добро претходних година, зашто да не покушам да освојим титулу? Али, мислим да на другим гренд слем турнирима, рецимо на Вимблдону, ипак имам боље шансе да то учиним".

Коментари / 0

Оставите коментар