Снажан земљотрес у Еквадору 77 погинуло

Најмање 77 људи је погинуло у снажном земљотресу јачине 7,8 степени Рихтерове скале који је данас погодио Еквадор, у којем је срушен већи број зграда и један надвожњак, пренијели су данас локални медији.

Свијет 17.04.2016 | 10:36
Снажан земљотрес у Еквадору 77 погинуло

Потпредсједник Еквадора Хорхе Глас је изјавио да је, поред 77 жртава, у земљотресу такође повријеђено најмање 588 људи. Према подацима америчког Геолошког завода, епицентар земљотреса, најјачег који је погодио Еквадор од 1979. године, био је 27 километара југоисточно од Муиснеа, слабо насељеног подручја препуног риболовачких лука које су популарне код туриста.

Предсједник Еквадора Рафаел Кореа је прогласио ванредно стање и апеловао на становништво своје земље, које броји 16 милиона људи, да не паничи, пренео је Ројтерс.

"Шаљемо своју безграничну љубав породицама погинулих", написао је на Твитеру Кореа, који је скратио своју званичну посјету Италији да би се вратио кући. Земљотрес на дубини од само 20 километара се осјетио у читавом Еквадору.

Власти Еквадора су апеловале на грађане да се евакуишу из приобалног подручја, у страху да би могло да дође до велике плиме.

У пријестоници те земље, Киту, који је од епицентра удаљен више стотина километара, успаничени грађани су у страху излетјели на улице из својих кућа.

Влада наводи да ће број погинулих вјероватно још расти, као и да је материјална штета велика, посебно у обалском подручју у близини епицентра земљотреса, као и у граду Гвајакилу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нена

17.04.2016 14:30

Дозивила сам земљотрес, несто најстрасније сто ми се десило у зивоту. Назалост И даље влада велики страх И паника медју народом, рецено нам да це бити јос. После великог земљотреса, била су И два мања. Надам се да висе неце бити....

ОДГОВОРИТЕ