Потврђена оптужница против специјалаца

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је подигло Специјално тужилаштво Републике Српске због пљачке на аутопуту Бањалука - Градишка, када је украдено 617.000 марака УниЦредит банке.

Република Српска 11.04.2016 | 21:29
Потврђена оптужница против специјалаца

Оптужени су Владан Малић (32), Александар Поповић (29) и Горан Параш, припадници Специјалне полиције МУП-а Републике Српске, као и Олег Банда (30), сувласник једног бањалучког ауто-плаца.

Са друге стране, Горан Јањуз (25) и Жељко Инђић (27), такође бивши специјалци, те Данијел Кузмић (30), радник агенције "Сецтор Сецуритy", признали су кривицу и свједочиће против оптужених, објавиле су "Независне новине".

Специјално тужилаштво РС одмах је по потврђивању оптужнице затражило и продужење притвора за оптужене до окончања првостепеног суђења и то због утицаја на сведоке и узнемирења јавности. У приједлогу Тужилаштво је навело да је потребно идентификовати и саслушати још двије особе и пронаћи украдени новац.

Јадранка Ивановић, адвокат оптужених, затражила је јуче да Малић и остали буду пуштени из притвора, те да им буду одређене мјере забране, односно кућни притвор, али суд за сада није донио ту одлуку.

Спектакуларна пљачка десила се 22. септембра прошле године, када је пресретнуто возило агенције "Сецтор Сецуритy" које је превозило новац из УниЦредит банке у Бањалуци у централу у Загребу.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар