Иванић: Доминантна одговорност Бошњака

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да је питање пописа ушло у политичку битку у којој неће бити побједника, те да је очигледно да се све теже долази до компромиса, а одговорност за то доминантно сносе бошњачки политичари којима је по сваку цијену стало да Бошњака у БиХ буде више од 50 одсто.

Босна и Херцеговина 16.04.2016 | 09:42
Иванић: Доминантна одговорност Бошњака

Иванић је поручио да БиХ може функционисати само на принципу три конститутивна народа и да било какви пописни резултати, које неко очекује, неће утицати на њену структуру.

"Стога је боље да се политичари искључе из овог процеса и препусте струци да заврши свој посао", рекао је Иванић за "Глас Српске" и појаснио да питање пописа није у надлежности Предсједништва БиХ, чији чланови о томе не би требало превише да се изјашњавају.

Он сматра да је недопустиво за валидност резултата пописа да се прихвати чињеница да људи који живе и раде у другој земљи буду уписани у сталне становнике БиХ.

Иванић је нагласио да БиХ треба валидне резултате пописа да би могла као нормална земља да се креће ка ЕУ и испуни упитник Европске комисије у којем ће право питање бити број становника.

Бошњачки званичници, попут лидера СДА и предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, отворено су рекли да очекују да попис покаже да Бошњаци чине више од 50 одсто становништва БиХ, подсјећа лист.

Камен спотицања је модел обраде више од 120.000 пописница које се углавном односе на Бошњаке. 

Извор: Глас Српске

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

суви

16.04.2016 07:45

"мене ... не рачунај"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иваницу

16.04.2016 08:35

Сви смо ми држављани ове земље и брига ме колико кога има. Глупостима и трошењу новаца сиромашног народа нигдје краја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухвати се за Ђоку

16.04.2016 08:44

Ахааа, па добро, онда ћемо по томе принципу да попишемо и једно 300 000 Срба из Чикага и Торонта и све ОК.

Name

ре Дјока

16.04.2016 23:10

Ако имају лицну карту БиХ са пријављеном адресом,засто да не? Не мозе бити мјерило гдје си исао у сколу и да ли радис у РС-у? Па у РС онда треба 50% Срба избрисати из сталних становника,јер немају посао. Лицна карта је највеци доказ а не скола и посао. Па они сукриви сто људи нису ту,размисли мало. А Босњаци су у Аустрији нпр,проблем док Срби у Србији нису.

Name

Струка

16.04.2016 08:49

Као и вецина проблема и овај се лако рјеси, али треба избацити политику и послусати струку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кгб

16.04.2016 09:07

Назалост Босњаци и кроз институције поготово правосудја форсирају лази и неистине на цему се управо заснивају судске пресуде и то нико не контролисе....поготово кад су срби у питању...не мозе се на тај нацин градити сузивот и будуцност земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивјела СФРЈ

16.04.2016 20:48

Дај једном Иваницу реци несто као цовјек.Немој увјек можда бидне а можда не бидне.Одлуци се да ли цес пискити или каксти.

ОДГОВОРИТЕ