Проблеми грађана ријешени за један дан

За само један дан поправљени су путеви у сибирском граду, преварени рибари добили су новац, чудо од детета позвано је у кримски летњи камп, а све то омогућила је једна телевизијска емисија у којој су се грађани Русије на своје проблеме пожалили председнику Владимиру Путину.

Свијет 16.04.2016 | 21:51
Проблеми грађана ријешени за један дан

У првом позиву у телевизијкој емисији Директна линија, у којој је Путин одговорао на питања грађана, становник сибирског града Омск пожалио се на стање путева. До данас ујутру, локалне власти су саопштиле да поправљају путеве у свим градским деловима, дан и ноћ. На видео снимцима приказаним на телевизији виде се радници како постављају асфалт.

Један од проблема који су грађани изнели Путину било је непостојане затвореног клизалишта у граду Биробиџан на крајњем истоку Русије, после чега је гувернер рекао локалним медијима да ће се састати с младим спортистима како би "лично" видео с каквим се пролемима суочавају.

Група рибара је у обраћању Путину преко видео линка с острва Сахалин навела да су прошле године радили у условима сличним ропству и да им се сада дугују милиони. Заменик главног тужиоца одмах је отишао на Сахалин, а локални гувернер се после емисије састао с радницима. Директор компаније Алексеј Попов се на телевизији Русија1 извинио радницима, тврдећи да није знао да нису плаћени, а затим је сваком раднику дао по 20.000 рубаља (300 долара).

Проблем осмогодишњег дечака Илије Рајевскија такође је решен пошто се пожалио Путину да не може да буде примљен у летње кампове за талентовану децу у Сочију и Криму јер је превише мали.

"Илија, то је страшна грешка. То показује да људи задужени за то нису били чудо од детета. Исправићемо то", рекао му је Путин.

Неколико сати касније, дечак је добио позив из министарства образовања и изабрао камп у који ће да иде.

Кремљ је похвалио напоре локалних званичника да одговоре на све те жалбе.

"Пажљиво ћемо све пратити. Не треба да демонизујемо државне агенције и званичнике. Људи раде свој посао али наравно некада не успеју у томе, има много одговорности и посла да се уради. Оно што је важно јесте воља да се ствари исправе", изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Извор: Блиц

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

нека

16.04.2016 08:20

Путину Бог да здравље и дуг живот и да остане што дуже на власти , а све супротно желим Баји и СНСД-у .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ је примитиван

16.04.2016 09:01

Ко год да је предсједник проблем не би ријесио за свог зивота а камоли за један дан. Није нама нико крив сто нам је овако, ствар је у лазним идеалима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

16.04.2016 23:01

Ал ми сад треба сви да повјерујемо да је то све тако. Да би били јос глупљи.

Name

РадикалНО

16.04.2016 09:24

Дајте нам Путина само на три мјесеца да ову мафију из локалних управа као и владајуће гарнитуре помете и стрпа у бувару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.04.2016 10:07

Мало бандера имамо за окацити их!

Name

ре Ја

16.04.2016 16:48

Засто кацати? Треба да се праве путеви и волонтирање у старацким домовима.