ЦНН прогласио Еxит једним од најбољих фестивала на свијету!

Глобални медијски гигант ЦНН објавио је листу најбољих светских фестивала и поново прогласио Еxит једном од водећих музичких манифестација на целој планети.

Занимљивости 16.04.2016 | 07:06
ЦНН прогласио Еxит једним од најбољих фестивала на свијету!

- Рођен из српског бунта и покрета за демократске промене на прелазу векова, Еxит већ годинама осваја врхове листа најбољих фестивала - пише у објашњењу ЦНН-а.

- Није тешко увидети зашто. Његова локација унутар импозантне Петроварадинске тврђаве у Новом Саду чини фестивале у њивама помало патетичним - наводи се у истом тексту, који у наставку издваја сјајне звезде Еxита попут Ели Гулдинг и групе Бастилле.

- Ипак, Еxит је пуно више од музике. Осећај добродошлице и забава до раних јутарњих часова чине га другачијим од било ког фестивала на свету - закључак је новинара ЦНН-а.

Поводом новог у низу признања од стране најутицајнијих светских медија, Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије изјавила је:

- Поносни смо на све успехе које у претходних неколико година постиже један од наших најзначајнијих домаћих брендова. Бити проглашен за једну од најзначајнијих манифестација на свету од стране најутицајнијих светских медија као што су ЦНН или Гардијан оправдава тезу лондонског Економиста, у којој се истиче да је допринос Еxита промоцији Србије непроцењив. Тим пре нас је ова вест обрадовала, имајући у виду чињеницу да је ТОС као институција препознала значај Еxита и са поносом од самог почетка овај фестивал промовише широм света.

Управо је ЦНН пре неколико година изнео процену да Еxитов допринос промоцији Србије у свету износи око 80 милиона долара годишње. Ово је трећи пут у последњих седам година да ЦНН сврста наш фестивал у друштво са највећим фестивалима на свету, а ове године ту су јапански Фуји Роцк, шпанска Примавера, дански Роскилде, немачки Мелт! и амерички Питцхфорк. Комплетну ЦНН листу 10 најбољих светских фестивала за 2016 погледајте ОВДЕ.

У исто време, стигла је и листа 10 најбољих фестивала по избору италијанског издања чувеног модног часописа Вогуе, на којој се такође нашао Еxит. Њихов избор био је усмерен на догађаје оријентисане на уметничку и независну музику као што су француски Нуитс Сонорес, исландски Сецрет Солстице, холандски АДЕ, британски Бестивал и други. Еxит се у чланку наводи као "институција светске фестивалске сцене", а поред што је наведено да је Петроварадинска тврђава истински магична, Вогуе на Еxиту препоручује наступе Соломуна и Wиз Кхалифе.

Подсећамо, Еxит је почетком ове године проглашен за Најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водеће европске туристичке платформе "Еуропеан Бест Дестинатионс", док је и чувени британски лист Гардијан пре две недеље прогласио ЕXИТ једним од најбољих фестивала у Европи! Еxит је проглашаван и за Најбољи европски фестивал 2014. од стране Европских фестивалских награда и 2007. од стране Британских фестивалских награда.

Еxит улазнице по поклон цени још само данас!

Због незапамћеног интересовања, улазнице за Еxит фестивал по поклон цени од 5.990, односно 6.990 динара за целу Еxит Авантуру продаваће се још само данас до поноћи. Улазнице су доступне путем www.еxитфест.орг, те у продајној мрежи Гигс Тиx на преко 60 продајних места у 25 градова широм Србије. Фанови имају и могућност да у било којој филијали ОТП банке, бесплатно отворе наменски рачун за куповину комплета улазница и да их ОТПлаћују на рате све до 30. јуна. У току је и продаја повлашћених улазница за средњошколце и студенте по ценама од 5.999 динара за Еxит Авантуру, те 5.499 динара за Еxит фестивал, доступне у продавницама Гигс Тиx у Париском магазину у Новом Саду, Миксер Хоусе у Београду и онлине преко www.гигстиx.цом. Путем сајта еxиттрип.орг продају се и туристички аранжмани који садрже улазницу и смештај од 65 евра за Еxит или 89 евра за целу Еxит Авантуру.

Еxит фестивал одржаће се ове године од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а затим Еxит Авантура путује на Јадранско море ради трећег Сеа Данце фестивала од 14. до 16. јула. Наступе су већ потврдили Еллие Гоулдинг, Тхе Продигy, Скриллеx, Wиз Кхалифа, Хуртс, Бастилле, Тхе Ваццинес, Димитри Вегас & Лике Мике, Стормзy, Систер Блисс – Фаитхлесс ДЈ Сет, Лост Фреqуенциес, Соломун, Марцо Царола, Робин Сцхулз, Ницкy Ромеро, Цоцк Спаррер, Парадисе Лост, ДЈ Хyпе, Андy Ц, култни европски клубови Тресор и Цонцрете, те бројни други.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

17.04.2016 17:38

Свака цаст,незнам јел најбољи пошто нисам био на неким фестивалима слицног типа вани,али је добар,нема ста.

ОДГОВОРИТЕ