Блокирани рачуни домовима здравља

Домови здравља у Републици Српској грцају у дуговима. Прво је рачун блокиран у Чајничу и Новом Горажду, а сада и у Хан Пијеску. Из опозиције поручују да се додатна средства из Фонда здравственог осигурања не расподјељују како треба, али и да нису под контролом. Из Фонда одговарају – ми немамо ништа с блокадама рачуна.

Република Српска 15.04.2016 | 21:14
Блокирани рачуни домовима здравља

Домови здравља у Српској су на издисају. Након Новог Горажда и Чајнича, на ред је стигао и Хан Пијесак. Дом здравља из Хан Пијеска дугује Пореској управи 32 хиљаде марака за доприносе, па им је блокиран рачун.

Директор Дома здравља у Хан Пијеску тврди да им се транша из Фонда здравственог осигурања смањила, што је, каже, додатни проблем. Према списку Фонда, Дом здравља у Хан Пијеску је добио 50 хиљада марака у прошлој години. Из Фонда поручују и да вишак радника оптерећује пословање домова здравља, за које се издваја скоро 2 милиона марака додатних средстава.

"Свих дванаест домова здравља источног дијела Републике Српске који су наводно незадовољни уговорима са Фондом здравственог осигурања Републике Српске су у прошлој години добили поред редовних и додатна средства у износу од преко пола милиона марака, а уз то заједно имају 194 радника више него што је потребно."

Директор из Хан Пијеска сумња у политичку позадину константе блокаде рачуна и додјеле додатних средстава.

Бивши министар здравља, сада СДС-овац Слободан Станић, тврди да је проблем контрола утрошка додатних средстава.

Док Слободан Станић поставља питање како је могуће да се исти проблем дешава у више домова здравља, из Фонда здравственог осигурања одговарају контрапитањем – како поједини домови здравља редовно измирују своје обавезе са истим приливом новца. У прошлој години је било укупно 579 радника у свим домовима здравља, а требало би, тврде у Фонду здравственог осигурања, 385.

БН ТВ

 

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

само

15.04.2016 19:33

Ма, једног дана це све блокирати, нема овдје напретка, само животарење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фонд здравства

15.04.2016 20:04

Код нас не смес у вц да одес, одмах директор Томас запосли неког из Прњавора, цим види празну столицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трта

15.04.2016 21:16

И цим се окренес нека фактурица од Ланаца улети :)

Name

ДЕ ГОТХИА

15.04.2016 21:19

ЗАР ТАЈ ТОМАШ УОПШТЕ ДОЛАЗИ НА ПОСАО!!! ПА ОН ЈЕ НОН СТОП НА ТЕРЕНУ И ПРИПРЕМА МЈЕСНЕ ОДБОРЕ У ПРЊАВОРУ ЗА ЛОКАЛАНЕ ИЗБОРЕ, А ПОШТУ КОЈА ПРИСТИГНЕ У ФЗО, ЧОВЈЕК СИГНИРА ИНТЕРНЕТОМ, ХА, ХА, ХА.... БОГДАНИЋ, МИНИСТАР ЗДРАВЉА СЕ СПРЕМА ЗА НАЧЕЛНКА ТЕСЛИЋА... У ЗДРАВСТВУ ВИШЕ НЕМА ШТА ДА СЕ УГОВОРА, КУПУЈЕ ИЛИ ПРОДАЈЕ... БРОД УБРЗАНО ТОНЕ, А ВЕЛИКИ ПАЦОВИ СУ ВЕЋ "НАГУЛИЛИ". ВИ КОЈИ РАДИТЕ У ЗДРАВСТВУ СПРЕМИТЕ СЕ НА НАЈГОРЕ...

Name

Лав

16.04.2016 03:58

Богданиц и Томас су добили наредјење од врликог сефа да дио пара које су опљацкали морају улозити у кампању за локалне изборе,нема другог нацина.Ето докле се стигло,јадници,бас ми их је зао!

Name

дјикан

16.04.2016 07:39

Комплет здравство треба угасити јер се људи одавно лијече захваљујући хуманитарним бројевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

16.04.2016 07:56

То Зорка, не дај ни да нас лијеце. Браво за власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањак?

16.04.2016 10:05

Није ми јасно како им фале паре кад чак и осигураници све плаћају. Гдје год установа лоше послује, онај ко је на њеном челу зарађује огромну лову: возају се скупа аута, купују се некретнине. Зашто неко не прочачка мало, из авиона је све видљиво. Доктори су већ одавно препознатљиви по грамзљивости а не по хуманости. Доктор коме је важна медицина не бави се политиком, а ако се бави онда је за то добро награђен.Хвала богу па имамо интернет и алтернативну медицину!!! А што се тиче хуманости, обратите се ветеринарима.

ОДГОВОРИТЕ