У Бијељини отворен сајам туризма

У Бијељини је данас свечано отворен дводневни Међународни сајам туризма и гастро-културе "Бијељина-турист 2016". Више од 100 излагача представиће туристичке потенцијале и гастро-понуду из Српске, Србије, Словеније и Хрватске.

Република Српска 15.04.2016 | 17:35
У Бијељини отворен сајам туризма

Туристички потенцијал Бијељине најбоље се огледа у чињеници да све већи број туриста, посебно страних, долази у Семберију, те да је понуда сваке године све богатија, поручено је са отварања “Бијељина турист” сајма.

Управо захваљујући тој понуди Бијељина је, тврди ресорни министар Предраг Глухаковић, уврштена на мапу туристичких дестинација, не само Републике Српске, БиХ, него и цијеле југоисточне Евопе.

“Ово није важан догађај само за град Бијељину, него и за Републику Српску. Мислим да оно што на простору Семберије, Мајевице и Посавине имамо, то ни једна регија у БиХ нема. Са задовољством могу да кажем да је туризам велика шанса, не само за Бијељину, него и Републику Српску”, рекао је за БН телевизију министар трговине и туризма.

Сајам у Бијељини ове године добио је и међународни кредибилитет. Позитивне оцјене даје и Међународни туристички савез.

“Морам да кажем да смо јако охрабрени и да нам се Семберија вратила са аграрним туризмом. Овај сајам даје наду да ћемо у региону југоисточне Европе бити дестинација која ће донијети више прихода него до сада”, рекао је предсједник Међународног туристичког савеза Драган Глигоријевић.

Само на подручју Бијељине 28 привредних друштава бави се услугама туризма, подаци су из Градске управе. Значајан податак јесте да су од укупног броја гостију, скоро половина страни туристи.

Излагачима седмог Сајма туризма у Бијељини на располагању је 500 метара квадратних излагачког простора хотела “Дрина”, гдје се осим туристичке понуде излаже и гастро-култура.

“Наш интерес огледа се прије свега у томе што нам из ових крајева у Крагујевац долази велики број гостију, а и колеге из Бијељине на најбољи могући начин промовишу и туристичке потенцијале вашег града на сајму туризма у Крагујевцу ”, рекла је директор Туристичке организације Крагујевца Снежана Милисављевић.

“Оно што Бијељина нуди је прије свега етно-туризам, али нису занемарљиви ни угоститељски потенцијали, као и вјерски туризам. Напредак је очигледан у Бијељини”, рекао је предсједник Туристичке организације Бијељина Јован Љубојевић.

Другог дана сајма биће изабрана најуспјешнија туристичка промоција, промоција националне кухиње, најуређенији излагачки простор из области туризма, угоститељства и ручних радова, најбољи промотивни материјал, као и најпосјећенији штанд.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Семберац

15.04.2016 18:41

Гдје нађоше овог преваранта Глигоријевића. Измислио је неку фантомску међународну туристичку организацију.

ОДГОВОРИТЕ