Живић нови члан "Успјешне Српске"

Још један одборник СДС-а у Скупштини Бијељине Мићо Живић од данас је члан Покрета “Успјешна Српска”. Одлука је донијета због размимоилажења политика, рекао је Живић на конференцији за новинаре. Из “Успјешне Српске” указали су на проблеме, значај и унапређење пољопривредне производње на подручју Семберије.

Република Српска 11.04.2016 | 15:15
Живић нови члан "Успјешне Српске"

Одлука о преласку у Покрет “Успјешна Српска” резултат је најновијих дешавања у СДС-у, те политичка неусаглашеност, објашњава Живић и додаје да ће од сада у градском парламенту наступати као независни одборник.

“Оно што је мене опредијелило за др Златка Максимовића јесте чињеница да смо одрасли заједно и сматрам га успјешним човјеком који има енергију и може нешто да промјени. Посебно ми је драго што у `Успјешној Српској` видим доста младих људи који треба да замјене нас врло брзо”, рекао је Живић.

У посљедње вријеме у свијету се поклања велики значај производњи органске хране, рекао је предсједник ресора за пољопривреду у Покрету “Успјешна Српска” Зоран Бркић. Семберија је идеално подручије за ту врсту производње због ниске примјене ђубрива и пестицида. Такође, пласирањем органске хране, семберски пољопривредници би далеко више зарадили, додао је Бркић.

“Развојем пољопривредне производње и њеним напретком омогућићемо запошљавање великог броја људи, тако да млади који живе на сеоском подручју неће желити да што прије оду него ће ту моћи да остваре своју егзистенцију, а сви знамо да је сада тренд одласка младих не само са села него и напуштање Српске и БиХ”, тврди Бркић.

Велики проблем семберских пољопривредника је обимна администрација потребна за остваривање подстицајних средстава.

“Мислим да постоји могућност да се организују канцеларије у сеоским подручијима, с обзиром на то да имамо младих људи који би могли да раде како би се процедуре поједноставиле и како се пољопривредни произвођачи не би морали бавити бар тим административним стварима. Често се дешава да пољопривредници не остваре нека од својих права, јер нису информисани. Један службеник који би био на располагању пољопривредницима доста би унаприједио пољопривредну производњу”, истакао је Живић.

Потребно је посветити пажњу покретању малих прерађивачких капацитета, чија би основна дјелатност била брзо дубоко замрзавање свјежег поврћа, поручено је из Покрета “Успјешна Српска”.

БН ТВ