СПС се извинио Вучићу због вријеђања

Социјалистичка партија Србије (СПС) осудила је данас и оградила се од увреда које су на рачун премијера Александра Вучића упутиле "наводне присталице СПС-а" уочи суботње конвенције социјалиста у београдској Арени.

Србија 10.04.2016 | 19:10
СПС се извинио Вучићу због вријеђања

У саопштењу СПС-а наводи се да се инцидент није догодио на скупу те странке, већ ван Арене, и да 15 примитиваца не могу бити важнији од 25.000 људи који су присуствовали митингу.

"Не желимо да се овим изолованим случајем на било који начин баци сенка на величанствен скуп коалиције СПС-ЈС у београдској Арени, где је још једном пружена недвосмислена подршка досадашњој политици наше коалиције, а самим тим и сарадњи са Српском напредном странком и њеним лидером Александром Вучићем", наводи се у саопштењу.

Медији су објавили снимак на којем се види група присталица СПС-а из Сурдулице који у пратњи трубачког оркестра долазе на митинг и на степеницама испред Арене узвикују увреде на рачун Вучића.

"СПС упућује извињење премијеру Вучићу и због овог неприхватљивог испада групе непознатих људи, који као да су намерно желели да срамоте боје и име СПС-а. Такође, покушаћемо до краја да разјаснимо све аспекте тог догађаја", навели су у саопштењу социјалисти.

Како је у саопштењу прецизирано, СПС ће пре свега утврдити зашто се група од 15-ак људи у време почетка скупа и даље налазила на платоу испред Арене, ко их је снимао и да ли је можда реч о организованој провокацији са идејом да се унесе тензија у односима СПС-СНС.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар