Ватромет изазвао пожар у храму

Најмање 102 особе су погинуле, а више од 200 повређено у великом пожару који је избио током ватромета у једном храму на југу Индије.

Свијет 10.04.2016 | 10:16
Ватромет изазвао пожар у храму

Пожар је избио кад је варница од ватромета запалила друга пиротехничка средства, која су била складиштена у комплексу храма Путингал у селу Паравур, удаљеном неколико сати од престонице индијске савезне државе Керала, изјавио је министар за унутрашње послове Керале Рамеш Ченитала.

У комплексу се налазило више хиљада људи кад је око 15 сати по локалном времену дошло до велике експлозије, а затим и до пожара, који се брзо проширио кроз храм и у њему заробио велики број верника, пренела је агенција АФП.

Шеф локалне полиције, који је желео да остане анониман јер није овлаштен да износи податке медијима, рекао је да су у пожару погинуле најмање 84 особе.

На снимцима локалних телевизијских станица се види како из храма куљају велики облаци дима, а на небу се и даље види ватромет.

Услед вишеструких експлозија у складишту пиротехничких средстава, ваздухом су летели велики блокови бетона, који су падали чак километар даље од места експлозије, наводи локално становништво.

Ватрогасци су до јутра ставили пожар под контролу, а спасиоци претражују рушевине како би нашли преостале преживеле.

Храм у којем се догодила несрећа сваке године одржава такмичење у ватромету, којем присуствују хиљаде верника на крају седмодневног фестивала посвећеног богињи Бадракали, јужноиндијској инкарнацији хинду богиње Кали.

Коментари / 0

Оставите коментар