На протестима повријеђено више људи

Десетине хиљада људи данас су изашле на улице великог броја француских градова у серији протеста против реформи рада, а дошло је и до сукоба полиције и демонстраната у којима је више људи повређено.

Свијет 09.04.2016 | 20:10
На протестима повријеђено више људи

До сукоба је дошло у Паризу, Нанту и Рену, јавио је АФП.

Демонстранти сматрају да реформа рада која ће олакшати компанијама да отпуштају запослене угрожава радничка права и зато су изашли на протесте широм земље.

Од Париза преко Лила на северу Француске, па до Стразбура и Тулуза, у 200 градова су организовани протести, наводи АФП.

У Рену је полиција употребила сузавац и шок бомбе против демонстраната, при чему је повређено троје припадника снага безбедности, а према још непотврдјеним информацијама и 19 демонстраната.

У Нанту су демонстранти подигли барикаде и бацали флаше, каменице и јаја, а полиција је узвратила сузавцем и шок бомбама.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јаца

09.04.2016 18:49

А ста ми цекамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

10.04.2016 07:12

Нека можемо ми још поднијети битно је да је наш на власти па нек нас је.е у здрав мозак.

Name

Цезар

10.04.2016 00:43

Батинаши туку раднике да би они могли ништа да не раде а примају плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У име народа

10.04.2016 07:10

Бас "лепа" слика француске демократије,која у цовеку мозе само гнев да изазове.Гледај их,као хијене,цетворица наорузаних на једнога ненаорузаног који је на коленима.Заборављајуци истовремено да је управо он тај, који им плацајуци порез, обезбедјује плату,пензију, униформе и те палице.Законе о раду обицно доносе и потврдјују они које ти закони не дотицу.

ОДГОВОРИТЕ