Бивши конгресмен злостављао дјечаке

Амерички тужиоци имају информације да је бивши предсједавајући Представничког дома Конгреса Денис Хастерт злостављао најмање пет дјечака док је био тренер рвања у једној средњој школи прије 40 година.

 

Свијет 09.04.2016 | 12:40
Бивши конгресмен злостављао дјечаке

Случај је, међутим, застарио, а тужилаштво је до тога открића дошло пошто је овај републиканац четири и по године незаконито подизао велику количину новца из банке како би испатио новац особи која га је, како тврди, уцјењивала, преноси АФП.

Тужиоци су навели да је Хастерт када су га испитивали о подизању великих сума новца рекао да га је неко уцјењиво лажном оптужбом за сексуално злостављање.

На рочишту у петак тужиоци су рекли да је Хастерт пристао да дозволи истражитељима да сниме његове телефонске разговоре са мушкарцем који је идентификован као "особа А".

Агенти су потом испитали тог човјека који им је испричао да је био злостављан када је имао 14 година. Хастерт је признао да је прекршио закон о банкама, а тужилаштво очекује да он одслужи казну до шест мјесеци, имајући у виду његово лоше здравствено стање.

Случајеви злостављања су застарјели и догодили су се када је Хастерт био тренер у средњој школи Јорквил у Илиноису од 1960. до 1980. године.

Говорећи о детаљима злостављања први пут тужиоци су рекли да је Хастерт "намјерно додиривао малољетнике у предјелу препона и гениталија или имао орални секс са једним малољетником".

Тужиоци су навели да је Хастерт новац користио да "плати договорену суму од 3,5 милиона надокнаде" човјеку кога је сексуално злостављао као дијете, а то је особа А.

Извор: Спутњик

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цајни коутиц

09.04.2016 10:51

ЦАЈНИ КОЛУТИЦ ЈЕ ЦУДО.ИМАМО МИ ВИСЕ ПОЛИТИЦАРА И ЈАВНИХ ЛИЦНОСТИ КОЈИ ВОЛЕ ЦАЈНИ КОЛУТИЦ,АЛИ СА МОЈЕ СТРАНЕ НИЈЕ МЕ БРИГА САМО ДА МИ БОЉЕ ЗИВИМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.04.2016 13:03

Чајни колутићу не може теби да буде боље док људи попут Дениса Хастерта све више владају свијетом. Погледај само случај Лажног Новрежанина у Београду и биће ти све јасно! Од чега су људи некада бежали стидећи се и разговора о неморалу будале се данас као први ОЗАДА када се броји са тиме поносе!

Name

пап

09.04.2016 10:53

Америцки ватикански,злотвори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

09.04.2016 16:44

Да ли је он нови Папа

ОДГОВОРИТЕ