"Без обзира на држављанство Сувара ће бити изручен БиХ"

Горан Сувара у екстрадиционом притвору у Србији. “Сувара ће бити изручен БиХ, без обзира на то да ли има и држављанство Србије или не, према постојећем Споразуму између БиХ и Србије“, рекао је за БН ТВ министар безбједности у СМ БиХ Драган Мектић.

Република Српска 08.04.2016 | 23:00
"Без обзира на држављанство Сувара ће бити изручен БиХ"

“ЖРС” уплатиле радницима плату за фебруар. То је само један од захтјева, одговарају синдикати, наводећи да ће се поново састати у понедјељак, како би размотрили даље кораке према Управи “ЖРС”-а.

Због изузетно високих камата, дуготрајних и исцрпних процедура у комерцијалним банкама, привредницима у Републици Српској је готово немогуће доћи до кредита за нове инвестиције. Они већ годинама упозоравају на ове недостатке, али безуспјешно.

Извоз говеђег меса и месних прерађевина из БиХ у Турску наставиће се и у овој години, изјавио је након повратка из Турске министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Мирко Шаровић. Када ће тај, за сточаре из БиХ изузетно важан посао кренути - зависи, од турске Владе, односно расписивања тендера за увоз меса, појаснио је Шаровић.

Представници општина и градова у Српској су са ресорним министарством договорили да се новим Законом о локалној самоуправи републичким институцијама остави могућност да распушта локалне скупштине, али само у 4 ситуације.

Предсједник СДС-а Младен Босић, у склопу редовне ротације, у наредних осам мјесеци предсједаваће Представничким домом Парламентарне скупштине БиХ. “Треба да се окренимо будућности у нашем заједничком интересу”, поручио је Босић.

Након састанка са политичким и вјерским представницима Бошњака у Српској, министар унутрашњих послова Драган Лукач поручио је да отварање обновљене Ферхат-пашине џамије 7. маја у Бањалуци мора проћи у најбољем реду.

Радна група ЕУ за проширење завршила је данас састанак без сагласности Хрватске да Србија отвори Поглавље 23. "Србија неће никога молити и неће мијењати своје законе само зато што то Хрватска тражи”, поручио је премијер Србије Александар Вучић.

Погледајте Дневник 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

08.04.2016 18:59

Надам се да долази вријеме демистификацје улога Вукановића, Гашановића, Мектића, РТРС-а и других који су били учесници ријалитија Сувара. Ко ће у блато а ко из блата, видјеће се.

ОДГОВОРИТЕ