"Ибрахимовић се допинговао у Јувентусу"!

Бивши шведски атлетски тренер Улф Карлсон оптужио је Златана Ибрахимовића да се допинговао у време када је носио дрес Јувентуса од 2004. до 2006. године.

Фудбал 07.04.2016 | 20:00
"Ибрахимовић се допинговао у Јувентусу"!

Карлсон је то изјавио само неколико дана после извештаја објављеном у "Сандеј Тајмсу" у коме се наводе тврдње лекара из Лондона да је помогао у допингу 150 споритста, укључујући и неколицину фудбалера из Премијер лиге. Сви наведени клубови су негирали те тврдње.

"Ибрахимовић се угојио 10 килограма за само шест месеци у Јувентусу. Ја мислим да је користио допинг, ја у то верујем. Такође, Албин Екдал се угојио осам килограма током боравка у Јувентусу. Мислим да у том клубу постоји култура допинга. Тамо је радио лекар који је био суспендован на 22 месеца", рекао је Карлсон за шведске медије.

Он је додао да је учествовао у дебати о свим негативним аспектима спорта и допинга и да је тада означено "оно што се дешавало у Јувентусу почетком 21. века".

Ибрахимовић је играо за Јувентус од 2004. до 2006. године.

"Не желим да неко мисли да сам оптужио Златана. Моја изјава је била усмерена на отварање дискусије о допингу у екипним спортовима", рекао је Карлсон.

Портпарол Фудбалског савеза Шведске Никлас Бодел рекао је да би Карлсон требало да буде "веома опрезан" са изношењем оптужби, осим ако нема доказе.

"Изненађен сам због те изјаве која је дата без икаквих доказа. Не желим да спекулишем о томе, али звучи ми потпуно апсурдно", река је Бодел.

Коментари / 0

Оставите коментар