Пољопривредници траже помоћ власти

Стотинак семберских пољопривредника данас се, да би изразили незадовољство свеопштим стањем у пољопривреди, окупило испред зграде градске управе у Бијељини. Огорчени на све нивое власти, пољопривредници су најавили да ће њиохов сљедећи потез бити потпуна блокада и града и граница, па и цијеле пољопривредне производње.

Република Српска 07.04.2016 | 18:20
Пољопривредници траже помоћ власти

Уморни од рада и узалудних обећања, семберски пољопривредници мирним протестом поручили су да је стање код привредних произвођача дошло до гуше. Прсти се упиру у све надлежне, јер касне подстицаји локалне заједнице и аграрног фонда; милиони марака подстицаја Владе Српске за прошлу годину остали су на дугом су штапу, а сјетва је у пуном јеку.

Неконтролисан је увоз меса у БиХ, а блокиран извоз јунетине за Турску. Стање је неподношљово и неиздрживо, поручују пољопривредници који кажу да нису добили ни одговор из Сарајева, одакле мјесецима очекују рјешење проблема за 20.000 бикова у Семберији који су угојени за извоз.

Ратари кажу да им је доста тражења права од врата до врата и улице, да умјесто изласка на протесте, пољопривредници имају шта да раде у њивама, али да неће одустати уколико надлежни не покажу поштовање и не ураде свој дио посла.

"Они нису свјесни да ћемо ми подићи хиљаде трактора, блокирати и град и границе, а како се понашају према нама мораћемо тако и да урадимо", поручују незадовољни пољопривредници.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић дао је ново обећање - да ће до краја априла или најкасније почетком маја пољопривредницима бити исплаћен преостали дио дуга за подстицаје од 24 милиона КМ.

А пољопривредници су дали још један рок - до 20. априла ријешите наше проблеме или тотална блокада.

Погледајте прилог БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Грађанин

07.04.2016 16:49

Станите мајку вам сељачку, каква блокада државних граница, па није држава ваша ђедовина и НЕ ЖИВИ ОД ВАС фукаро што вас је комунизам створио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.04.2016 17:19

Ниси ти градјанин вец идиот и малоградјанин! Да ниси висе вредјао ове постене људе од цијег рада и руку зивис.. Јер да си радник као они не би тако лупетао и вредјао. Људи се боре демократским средствима, протести и блокаде су нацин да изразе свој бунт и незадовољство...

Name

ЈСО

07.04.2016 17:27

Хало чути мало. Ко ти је створио ову државу него јадни и напацени народ сељаци са села. А ви манекени из града гдје сте близу кад се Српска земља бранила у мисијој рупи.Само на улице и све блокирати. А ако ти несто није јасно јави се па да се нађемо! !!

Name

@Реално

07.04.2016 20:23

Од чијег ја рада живим пизда ти материна? Шта је то мени и један сељак икад дао и како? Да не плаћају можда држави порезе, плаћају кур.ц мој! Посерем се на те назови "поштене људе". Знам како су бетон сипали у приколице кад су истоварали шећерну репу у шећерну.

Name

Рале

07.04.2016 20:50

Идиот си тески. Малоуман

Name

Реално@Градјанин

07.04.2016 21:07

Дали су теби ти постени и препостени људи много висе него ти њима, а дрзави све плацају, плус их закида на сваком кораку, лазу их и обмањују за основна права, зато су ту где и јесу, због постења и рада... А ти си брале једна будалетина неотесана и понављам малоградјанин, те не бих висе да тросим реци на такву персону... Ајде цао!

Name

еxса бн

07.04.2016 23:11

@Грађанин ниста горе од неписменог сељацине психопате из града па се јос потписује са "градјанин".Људи имају право малоумнице да се боре да наплате сто су зарадили.Ти ако ниси на страни пољопривредника који производе храну онда једи го..а и не цитај коментаре.

Name

Реално

08.04.2016 08:14

Браво еxсабн! Поздрав

Name

Мишо

07.04.2016 17:40

Нема ни оног понизавајуцег тзв. борацког додатка, а камо ли подстицаја за пољопривреду - рјесење су једино масовни протести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

07.04.2016 18:30

Слазем се за масовне протесте,али да ти пољопривредници схањалуци вате да се нетреба блокирати Бијељина вец зграда владе у Бањалуци. Ту вам лези зец,а протести у Бјељини су само ради рекламе и медија.

Name

Градиска

07.04.2016 18:19

Сваки пољопривредник це цувати сваки новциц од претходне године који је стекао да би могао да посије идуцег прољеца,нема ту гледати у дрзаву и милост неког политицара. Помогла је дрзава некада и то треба признати али пара нема висе,отисле су тамо и онамо јасно нам је то. Пољопривреда је основа људског зивота али је угрозена на безброј нацина,имам факултетску диплому у витрини и пољопривредом се морам бавити јер немам ста друго да радим да бих презивео и знам каква је то мука

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако , ако ,

07.04.2016 18:30

Тако и треба , све блокиртати . Само ће бити мали ефекат од блокаде граница , јер ће тада доћи до закрчења и хаоса који ће полиција покушати да ријеши онако како им се нареди , то јест по бајином , што он и хоће , да би ударили Срби на Србе а он прогласио ванредно стање . У ОВОЈ УЈДУРМИ БУМЕРАНГ МОЖЕ ИЗАЗВАТИ ВЕЛИКЕ НЕВОЉЕ , САМО САВЧИЋ МОЖЕ ДА РИЈЕШИ ОВАЈ ПАКАО , АЛИ НЕЋЕ , КО И ЋУРГУЗ ГЛЕДА СЕБЕ У СВЕМУ , УОСТАЛОМ КО И ОПОЗИЦИЈА ШТО ЧИТАВО ВРИЈЕМЕ МЛАТИ ПРАЗНУ СЛАМУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОСТА ЈЕ

07.04.2016 19:09

МИЦО дај оставку одма,неспособни цовјеце. Доста нам те је висе, само на свој дзеп мислис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

07.04.2016 20:00

Колико пута треба да вас преваре па да схватите дасу то криминалци и плацкаси и ниста висе који зиве на рацун те сиротиње сто остаде ту и док један градјанин буде постојао они це га плацкати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС УГ

08.04.2016 06:37

МИЦО ПАДА И СОФРЕНИЦ,УНИСТИЛИ СУ ГРАД.

Name

Грађанин

07.04.2016 20:56

Људи, ја за протесте јесам. Али не да се загорчава живот иједном другом поштеном инсану. Него, виле у руке па муда да им набијемо на исте. Она бањалучка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ДНС

08.04.2016 10:07

Све ти знас ко пада а ко не.!!!