Извинили се дјеци због поскупљења сладоледа

"Држали смо цену 25 година, али смо је сада подигли са 60 јена на 70. Децо, опростите нам", поручили су руководиоци јапанске компаније за производњу сладоледа "Акаги Њугио"! Запослени су на челу са директорима снимили видео у ком се због повећања цене омиљеног сладоледа за око девет динара клањају деци, а који је за трен обишао свет!

Занимљивости 07.04.2016 | 13:00
Извинили се дјеци због поскупљења сладоледа

Јер признаћете, није баш уобичајено да се било ко извињава за било шта, а камоли за то што диже цене! Ми бисмо се вероватно на нивоу нације шокирали кад би нам, далеко-било, неко тражио опроштај за то што нам је завукао руку у џеп! Опет!

Али Јапанцима такво понашање није страно, а овога пута наклон су упутили најмлађима, који њихов сладолед на штапићу „гари гарикун“ обожавају и једу по истој цени већ четврт века. Од априла ће га плаћати девет динара више!

Отуд и спот у којем запослени стоје у ставу мирно док у позадини иде народна песма Ватару Такаде “Неаге”. Запослени поручују да нису желели то поскупљење, али да су морали да дигну цену због скупљих састојака и већих трошкова радне снаге! Видео је обишао свет и показао не само да се може бити пристојан и у тржишним утакмицама већ и да ова компанија има талента за маркетинг јер ће им сада ретко ко замерити што плаћа мало више тај чувени сладолед! Наш наклон!

Блиц жена

Коментари / 0

Оставите коментар