Јиргене, да се не збуниш - твоја свлачионица је десно!

У Дортмунду нису заборавили Борусијиног хероја! У свом стилу причао је немачки тренер по повратку на Вестфален.

Фудбал 07.04.2016 | 15:20
Јиргене, да се не збуниш - твоја свлачионица је десно!

Седам прелепих година који су га винули у неслућене висине. Јирген Клоп ће до краја живота памтити време проведено у Дортмунду, а ни Борусија није заборавила на све лепе тренутке које јој је подарио харизматични стратег. Толико дуго је љубав трајала да није немогуће ни да ће Клоп промашити клупу на коју треба да седне када у четвртак његов нови клуб Ливерпул буде гостовао на Вестфалену у четвртфиналу Лиге Европе.

У Дортмунду су стога решили да му помогну да избегне непријатност. Испред свлачионице Ливерпула мала табла са поруком "Свлачионица Јиргена Клопа" уз стрелицу која показује смер и мали смајли зарад старих, добрих времена.

Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп каже да му прија што је поново у Дортмунду, али је истакао да у томе нема и мало романтике, већ да само жели да свој тим припреми што боље за предстојећи дуел у Лиги Европа.

"Не размишљам о себи ни секунду... На месту сам где сам доживео дивне тренутке. Боље је бити овде него, не знам, у Северној Кореји или тако негде. Добар је осећај", рекао је Клоп немачким медијима.

Фудбалери Ливерпула играју у четвртак од 21.05 у Дортмунду против Борусије прву утакмицу четвртфинала Лиге Европа. Тренер "црвених" ће први пут бити гост у дуелу против свог бившег клуба, који је успешно предводио у претходних седам година.

Клоп је за то време освојио две титуле у Бундеслиги, Куп Немачке и играо у финалу Лиге шампиона 2013. године, а на крају сезоне 2014/2015. је напустио клуб и паузирао до октобра, када је преузео Ливерпул. Он је био омиљен код навијача Борусије, који су били разочрани када је напустио стадион Вестфален.

"Припремам свој тим, који мора да се попне на веома високу планину, али то је могуће. Биће то прави изазов за обе екипе. Не мислим да смо у овом тренутку фаворити за освајање титуле, али ако победимо Борусију онда бисмо постали нешто налик фавориту", рекао је Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар