"Гроф" о Лиги шампиона: Све ме забрињава!

"Ја упорно понављам, као папагај, да ће бити претешко", рекао је скептични тренер Црвене звезде.

Фудбал 06.04.2016 | 21:00
"Гроф" о Лиги шампиона: Све ме забрињава!

"Мене пред будуће европске наступе забрињава све. Ја упорно понављам, као папагај, да ће бити претешко", рекао је тренер Црвене звезде Миодраг Божовић после минималне победе своје екипе над Радом у 29. колу Суперлиге.

Ова прича о Лиги шампиона, коју је популарни "Гроф" вешто избегавао све до данас, уследила после констатације новинара да је његов тим видно пао и да нема оне препознатљиве игре од јесенас.

На питање да ли је то због чињенице "да је титула већ освојена, па нема мотива" или нечег другог, Божовић је отворено почео да говори о тој теми и потом се надовезао причом о лету и квалификацијама...

"Црвена звезда је много већа од било кога, и од мене и од играча. Нисмо још ништа освојили математички. Нема разлога да се ико опушта и мисли да је све готово. Сигурно је да је тешко држати мотивацију, али смо чланови великог клуба, који не трпи поразе, нерешене резултате и победе са слабом игром. Имамо обавезу да играмо боље"...", рекао је Божовић.

"Рад ме је пријатно изненадио. Ни Барселона са играчем више није лако могла да добије Атлетико.Ово што смо направили у сезони није нормално. Погледајте остала такмичења, свако има лош дан, некад и ја", закључио је црногорски тренер.

Упитан да коментарише грешке својих искусних штопера Александра Луковића и Едсона, после којих је Рад имао изгледне шансе, Божовић је одговорио да се грешке свима дешавају.

"Погреши и жена, а не човек. Отприлике је тако, ко ради тај и греши. Играч увек може да погреши, дешава се то на свим нивоима. Треба имати среће да та грешка не буде катастрофална", рекао је Божовић.

На питање да ли га забрињавају те грешке штопера пред будуће европске наступе, тренер Звезде је казао да га "забрињава све".

"Као папагај понављам да нисмо у групној фази Лиге шампиона, већ имамо квалификације. Биће тешко, људи улажу стотине милиона евра па не играју Лигу шампиона", казао је Божовић, који и даље није продужио уговор с клубом, иако понуду има дуго на столу.

Због тога појавиле су се разне приче о томе шта је разлог, а једна од теорија је та да Божовић није сигуран какву ће екипу имати на лето (узгред, генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић у недавном интервјуу "Новостима" најавио је "бар једну Лигу шампиона у три године" и поновио да је "продаја играча неминовност").

"Ми желимо, али ће бити веома тешко у квалификацијама, мораћемо да имамо луду срећу, не треба људи да се заносе и мисле да је лако направити резултат. Треба време, да се чува екипа, да игра заједно две-три године. Противници ће бити екипе које имају лову и које се годинама спремају за то, али се никад не зна".

Божовић је навео да не мисли да је његова екипа испала из форме.

"Једна Барселона са играчем више не може лако да победи, сви играју фудбал, тренирају и спремају се, поготово против нас јер смо ми мотив свима, што је и људски и спортски. Не чини ми се да је екипа испала из форме, добили смо шест утакмица у последњих седам кола", додао је тренер црвено-белих.

Божовић је рекао да је само он одговоран за игру екипе и састав који изводи на терен.

"У фудбал и медицину се сви разумеју. Тренер је тај који бира састав и одговара за резултат. Сматрам да сам извео најбољи састав који имамо. Неко је одиграо на нивоу, неко испод, али дешава се то, зато је фудбал занимљив. Ово што смо направили није нормално у Србији. Погледајте друга такмичења, веома је тешко побеђивати заредом, дешава се да неко нема свој дан. Објективно, за игру ја одговарам и крив сам ако екипа не игра добро", рекао је Божовић.

Коментари / 0

Оставите коментар