Цедевита: Акција за Вуковар је случајно против Звезде!

Директор Цедевите Давор Ужбинец изјавио је да не постоји намера да се увреди Црвена звезда гестом да сав приход од улазница иде за обнову водоторња у Вуковару.

Кошарка 07.04.2016 | 16:20
Цедевита: Акција за Вуковар је случајно против Звезде!

Загребачки клуб је пре неки дан објавио да ће сав приход од улазница за утакмицу последњег кола Топ16 фазе Евролиге бити прослеђен за обнову водоторња, који је страдао у рату.

Председник Црвене звезде Небојша Човић потврдио је да су ‘црвено-бели’ пријавили Цедевиту Евролиги због, како је навео, непримерене провокације баш у утакмици са београдским тимом.

“Акција је хуманитарног карактера, реч је о спорту, Цедевита на тај начин жели да приступи утакмици. Ове године одлучили смо да одиграмо једну утакмицу у добротворне сврхе, случајно се догодило да је то буде са Звездом, а могла је бити против било кога”, рекао је Ужбинец, а преноси ХРТ.

Из загребачког клуба поручују да су из Звезде погрешно схватили акцију и истичу да међусобно имају добре спортске односе.

“Од Црвене звезде увек смо имали добар пријем. На утакмици Евролиге није било тако добро, било је разних националних вређања, ми их никад нисмо тако дочекали. Исто тако упознаћемо их са нашом намером и мислимо да не би требало да буде никаквих проблема”, закључио је Ужбинец.

Утакмица последњег кола Топ16 фазе Евролиге између Цедевите и Црвене звезде игра се у петак од 19 часова у “Драженовом дому”.

Коментари / 0

Оставите коментар