Данас једночасовни штрајк упозорења!

Представници пет од укупно шест синдикалних организација које дјелују у предузећу "Жељезнице Републике Српске" најавили су за данас једночасовни штрајк упозорења ради, како наводе, заштите економских и социјалних права прописаних Законом о раду и Колективним уговором.

Република Српска 06.04.2016 | 08:30
Данас једночасовни штрајк упозорења!

Штрајк упозорења почиње у 12.00 часова, наводи се у заједничком саопштењу пет синдиката.

Неисплаћивање плате и припадајућих накнада само су дио проблема који тиште раднике овог предузећа.

Представници синдиката данашњи штрајк одржаће у складу са Законом о штрајку, у кругу предузећа, а рок који су дали Управи предузећа за рјешавање њихових проблема, првенствено исплату плате и осталих накнада је 8. април.

Стање у Жељезницама је одавно лоше, а жељезничари ће поново тражити и смјену руководства као и истрагу рада ранијих управа.

Уколико се захтјевима радника жељезница не одговори до понедјељка, синдикати не искључују ни могућност генералног штрајка или протестних окупљања.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

06.04.2016 06:38

КОГА ВИ ТО УПОЗОРАВАТЕ, НЕМА ДРЖАВЕ, НЕМА ВЛАДЕ, НЕМА МИНИСТАРСТВА, НЕМА МИНИСТРА, НЕМА ГЕНЕРАЛНОГ, САМО ИМАЈУ ПАРТИСКИ РУКОВОДИОЦИ АЛИ СУ ОНИ ЗАШТИЋЕНИ БОЉЕ ОД МЕДВЈЕДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

06.04.2016 07:24

Људи ово је расуло бегај куд који а ја одох у Србију

Name

Тwилигхт Зоне

06.04.2016 06:48

Синдикат не може тражити смјену руководства. Могу само написати кривичну пријаву против сваког руководиоца за којег сматрају да је прекршио закон, несавјесно пословао, доносио лоше одлуке итд. Могу на изборим агласати за одговорну валст а не ове бандите и неписмењаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

06.04.2016 07:25

Све док је висе људи на сахранама и дзеназама...Страјкаци немају сансе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.04.2016 08:21

Дјеци не могу приуштити вожњу возом, да виде како је то...ето каква нам је Жељезница РС и возови.

ОДГОВОРИТЕ