Евакуација аеродрома у Варшави због дојаве

На главном међународном аеродрому у Варшави полиција и гранична стража евакуисале су вечерас оба терминала због дојаве да је на аеродрому подметнута бомба.

Свијет 05.04.2016 | 22:56
Евакуација аеродрома у Варшави због дојаве

Претходно је због исте дојаве један сат био затворен споредни варшавски аеродром Модлин, међутим, ту се узбуна показала као лажна.

"Добили смо информације на основу којих је евакуисана зграда. Гранична стража проверава дојаву", саопштио је аеродром Фредерика Шопена у Варшави, јавља пољска телевизија Полсат.

Један терминал аеродрома у Варшави пиротехничари су провјерили и пустили путнике да напусте аеродром, а у току је провјера другог терминала. Претходно је око 18 часова особље на споредном аеродрому Модлин добило упозорење да ће експлодирати подменута бомба, евакуисало зграду и затворила аеродром на један сат.

Узбуна је међутим била лажна, а није морао да се преусмјери ниједан лет и то док су оба аеродрома примила пријетње готово истовремено. Аеродром у Модлину евакуисан је и крајем марта због шале пијаних младих Пољака који су докони на прослави рођендана позвали с мобилног телефона једног од њих да пријаве да је подметнута бомба.

Полиција је врло брзо открила одакле је стигао позив, упала на забаву и ухапсила све које је затекла, ; 21 особу, и то све пијане. Младићу, 28-годишњем Пољаку из околине Варшаве са чијег мобилног телефона је стигао позив, пријети до осам година затвора. Уз то, аеродром и превозници чији су летови преусмјерени због његове пријаве, најавили су да ће тражити одштету која може да достигне и неколико десетина хиљада евра.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар