УЕФА блага према Хрватима - само симболична казна!

Страх у Хрватској да ће њихова млада репрезентација бити кажњена одузимањем бодова због административне грешке - био је неоправдан. Само новчана казна.

Фудбал 05.04.2016 | 20:40
УЕФА блага према Хрватима - само симболична казна!

Стручни штаб младе репрезентације Хрватске је на мечу против Естоније направио крупан административни пропуст, па је на тој утакмици заиграо фудбалер који није био у службеном записнику, али се чини да казна УЕФА ипак неће бити крупна.

Хрватски ногометни савез (ХНС) саопштио је да је због овог пропуста од дисциплинске комисије УЕФА добио, како кажу и хрватски медији, врло благу казну те ће на "европски" рачун због тога уплатити само 5000 евра.

Страховало се у Хрватској да ће због наступа Ивана Фиолића, момка који није био у службеном записнику, УЕФА одлучити да казни ХНС одузимањем бодова за остварену победу (2:1), или чак избацивања из квалификација, али су овог пута "дисциплинци" били прилично благи.

"Хрватски ногометни савез протеклих је дана био у сталној комуникацији с Уефом, достављено је темељно објашњење ситуације, а наведене аргументе Дисциплинска комисија је у целости уважила те је прихваћен став ХНС-а како се ради о техничком пропусту мањег значаја који не захтева теже санкције већ симболичну казну", стоји у саопштењу ХНС.

Подсетимо, слично грешку направио је млади тим Динама из Загреба који је, упркос победи над Андерлехтом у Лиги шампиона, ипак избачен из тог такмичења.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ништа чудно

06.04.2016 11:11

Чудило би ме да су их нормално казнили.

ОДГОВОРИТЕ