ЛШ - најава: Волфсбургу не треба мотивација, а Реалу?!

Да ли ће Реал Мадриду бити проблем да се мотивише против тренутно осмопласираног тима Бундес лиге и то само неколико дана након што су се "потрошили" против Барселоне?

Фудбал 06.04.2016 | 09:20
ЛШ - најава: Волфсбургу не треба мотивација, а Реалу?!

Фудбалери Реал Мадрида играју у среду од 20.45 у Немачкој против Волфсбурга, прву утакмицу четвртфинала Лиге шампиона. "Краљвески" клуб је шести пут узастопно у четвртфиналу Лиге шампиона, а Волфсбург је први пут међу осам најбољих.

Фудбалер Реал Мадрида Касемиро рекао је да његова екипа не сме да потцени Волфсбург у предстојећој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

"Све екипе у четвртфиналу су квалитетне, у овој фази нема лаких противника. Не смемо да потценимо Волфсбург пошто они имају неколико сјајних играча. Морамо да поштујемо противника али док играмо своју игру, наш срећни фудбал", рекао је Касемиро, пренели су британски медији.


Он је додао да је напустио Бразил јер је сањао о наступима у утакмицама у Лиги шампиона.

"Отишао сам из Бразила победничким менталитетом, увек усправно држим главу. Сањао сам о Лиги шампиона и сваки пут кад играм за Реал покушавам да уживам јер су ми се снови остварили", рекао је Касемиро.

У екипи Реала неће бити Рафаела Варана због повреде листа.

Реал у утакмицу улази са много самопоуздања, после победе над великим ривалом Барселоном у "Ел Класику" од 2:1, голом Кристијана Роналда. Роналдо је до сада против немачких екипа постигао 14 голова у Лиги шампиона.

Са друге стране, Волфсбург чека утакмицу после пораза од Бајера из Леверкузена од 0:3 и у последње три утакмице нема победу у првенству, па је пао на осмо место на табели.

Фудбалер Волфсбурга Марсел Шефер оценио је да његова екипа има мале шансе за изненађење.

"Прошле сезоне смо се 'убили' од посла да се пласирамо у Лигу шампиона. Исписали смо клупску историју пласманом у четвртфинале и сада ћемо играти против једног од најбољих светских тимова. Када само помислите, пре 20 или 25 година смо гледали Реал на телевизији, а сада имамо прилику да играмо против њих, то је фантастичан изазов. Знамо да имао мале шансе, али на терен излазимо да остваримо успех и то желимо и против Реала. Немамо шта да изгубимо", рекао је Шефер.

У екипи Волфсбурга неће бити Себастијана Јунга због повреде колена, а неизвестан је наступ Данијела Калигурија и Баса Доста. Немачку екипу може да храбри и податак да је изгубила само једном у последњих седам утакмица на домаћем терену у Лиги шампиона и то 2009. године против Манчестер јунајтеда (1:3).

У другој четвртфиналној утакмици Пари Сен Жермен ће у среду од 20.45 на свом терену играти против Манчестер ситија. Утакмицу ће судити српски судија Милорад Мажић.

Коментари / 0

Оставите коментар