Ненад Бјековић излази на црту Ивану Ћурковићу?!

Десетак дана пред ванредну Скупштину ФК Партизан прича се да би Ненад Бјековић могао да буде противкандидат Ивану Ћурковићу.

Фудбал 05.04.2016 | 22:40
Ненад Бјековић излази на црту Ивану Ћурковићу?!

Име Ненада Бјековића све чешће се ових дана помиње у вези са предстојећом ванредном Скупштином ФК Партизан.

Некадашњи фудбалер, тренер и спортски директор Партизана није у клубу још из времена када је у Хумској управљао његов некадашњи пријатељ Драган Ђурић, који га је потом истерао из канцеларија. Бјековић је био оштар критичар Драгана Ђурића и људи који су били његови сарадници, али је одбијао да се кандидује на претходним изборима.

Према незваничним информацијама до којих је дошао МОНДО, струја коју предводи Новак Недић, иначе генерални секретар Владе Србије, покушава да приволи Бјековића да буде њен кандидат на предстојећој Скупштини, чије је одржавање заказано за 12. април.

Са друге стране, тренутна управа црно-белих, тачније Радна група, из које је недавно иступио адвокат Војислав Недић, иначе отац Новака Недића, има пуно поверење у Ивана Ћурковића и верује да ће делегати на Скупштини препознати све што ја рађено у претходном периоду, пре свега у вези са финансијском стабилизацијом клуба.

Да је Ненад Бјековић заиста озбиљан кандидат потврђује неколико изјава претходних дана.

Пре свега, управо Војислава Недића који је Бјековића поменуо после меча који је Партизан одиграо против Радника (3:2).

"Неизмерно сам тужан због ове игре и мислим да ко год воли Партизан не може овоме да се радује. На источној трибини сам јер сам последњих десет година гледао мечеве у друштву Ненада Бјековића из источне ложе. После свега што се издешавало промене су неопходне. И то није реч о именима већ о институцији", рекао је Војислав Недић за "Вечерње новости" у полувремену меча, који је на крају завршен победом црно-белих.

Саво Милошевић, који је сада потпредседник ФСС, у изјави за "Информер" је оценио да "у Партизану бесни братоубилачки рат".

"Информације којима ја баратам говоре да иза две струје стоје Жарко Зечевић и Ненад Бјековић. Ситуација је врло компликована, јер су то две струје настале из једне управе. Дошло је до подела, до цепања. Ту су људи који су већ 20, 30 година у Партизану, бивши играчи, легенде клуба, запослени у Хумској...", каже Милошевић.

Саво Милошевић је, иначе, био Недићев предлог да буде вршилац дужности председника Партизана након што се под притиском повукао Зоран Поповић, али је био прегласан, па је на то место дошао Иван Ћурковић.

Како то обично бива, у току су лобирања, многи су уздржани и чекају да виде и чују на Скупштини предлоге, планове...

БЈЕКОВИЋЕВА КАРИЈЕРА
Бјековић је највећи део своје радне каријере провео у клубу из Хумске. Као играч био је члан црно-белих седам година (1969 - 1976). По повратку из Нице, где је завршио играчку каријеру, посветио се послу у стручном штабу "парног ваљка". Бјековић је две године био асистент Милош Милутиновићу, да би пред крај лета 1984. постао шеф стручног штаба. Као тренер Партизана освојио је две титуле у сезонама 1985/1986 и 1986/1987. На месту спортског директора Партизана провео је пуних 17 година (1990 - 2007).

Коментари / 0

Оставите коментар