Званично: Антонио Конте је нови менаџер Челсија!

Италијански тренер Антонио Конте нови је менаџер Челсија, објавио је клуб са Стамфорд Бриџа.

Фудбал 04.04.2016 | 16:40
Званично: Антонио Конте је нови менаџер Челсија!

Садашњи селектор Азура напустиће то место после Европског првенства, а са Челсијем је потписао трогодишњи уговор за, како наводи више извора, 16 милиона фунти и сопствени стручни штаб.

Он је пети Италијан на клупи Челсија, после Ђанлуке Вијалија, Клаудија Ранијерија, Карла Анчелотија и Роберта ди Матеа, који је са клубом освојио Лигу шампиона 2012. године.

“Узбуђен сам што ћу радити у Челсију, мислим да је то добар наставак и атрактивна улога после места селектора. Једва чекам да упознам све у клубу и радујем се изазову рада у Премијер лиги“, рекао је 46-годишњи Конте и додао:

“Челси и енглески фудбал гледају се свуда, навијачи су страствени и моја амбиција јесте да наставим са успесима. Драго ми је да смо сада све званично објавили како би спекулације престале. Сада ћу поново да се фокусирам на обавезе са репрезентацијом и уздржаћу се од причања о Челсију до завршетка ЕП“.

Конте је претходно био на клупи Јувентуса од 2011. до 2014. године, а на клупи ’Плаваца’ замениће Гуса Хидинка, који је дошао као привремено решење после отказа Жозеу Мурињу.

Тренерску каријеру Конте је почео на нижем нивоу у Италији водећи Арецо и Бари, потом је радио у Атланти, а репутацију је изградио у Сијени.

“Конте има историју константних успеха и као менаџер и као играч. Уверени смо да он има све што је потребно за наше високе стандарде“, каже директор Челсија Брус Бак.

Челси је тренутно десети на табели Премијер лиге са 44 бода, испао је у осмини финала Лиге шампиона и четвртфиналу ФА купа.

Коментари / 0

Оставите коментар