Бобар банку је уништила власт Српске, не истрага

Власт Републике Српске није ништа учинила како би спасила Бобар банку, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић гостујући у "Дневнику 2" БН ТВ. Он је напоменуо да је сада цијели случај у рукама правосуђа, које је на преломној тачки.

Република Српска 03.04.2016 | 20:50
Бобар банку је уништила власт Српске, не истрага

Изјаве предсједника Републике Српске Милорада Додика да је акција “Лавина” усмјерена против банкарског сектора Српске су дио непотребне политизације, тврди српски члан Предсједништва БиХ. Каже, стиче се утисак да не треба проводити никакве истраге везане за финансијске малверзације, што је погрешно.

"Није Бобар банку уништила ова истрага, Бобар банка је уништена давно прије тога и Бобар банку није спасила ни власт Републике Српске која је могла да покуша да нађе купца, па да спаси банку. Ко је бранио да је прода за онај чувени, што су мени приписивали један евро. Иста та екипа која је омогућила да падне Бобар банка својевремено је довела Кристал банку у исту ситуацију. Ја сам тада нашао начин да се та банка спаси. Они нису нашли начина да се Бобар банка спаси. Пропаст те банке је условљена нерадом Агенције за банкарство", каже Иванић и додаје:

"Види се из свега да је највећу штету претрпио Јавни сектор Српске. Тамо је новац пореских обвезника, тамо је новац из буџета, Јавних фондова, институција, тамо је новац грађана који је остао и који се неће вратити и ослободити. Борба за истину о Бобар банци може само ојачати банкарски сектор. Ни Банку Српске није уништила никаква истрага. Она је уништена лошим пласманима и лошим пословањем људи које је постављала Влада Републике Српске који ништа нису радили да ствари промијене".

Правосуђе Босне и Херцеговине је на прекретници, додаје Иванић. Од људи који раде у правосудним институцијама БиХ зависи да ли ће истраге у акцији “Лавина” бити доведене до краја.

"У правосуђу има јако пуно квалитетног, доброг свијета, свијета који је посвећен свом послу, али има и онај дио који се плаши и боји и питање је шта ће да се догађа. У овом тренутку правосуђе је на преломној тачки. Или ће показати снагу – аргументовано довести до краја случајеве или ће се показати да је ово једна велика игра. Овај пут не могу говорити да нема политичке воље и да су стално изложени некој врсти политичког притиска. Овај пут имају подршку да раде свој посао и ово је огроман тест за правосуђе, каже Иванић и додаје:

"Ја се надам да ће због тренутка у којем се налазимо оне стручне стране побиједити – оне које имају снагу и одлучности и које ће кажњавати криминал ко год да га је учинио и да ћемо полако почети добијати правосуђе које ово друштво заслужује – правосуђе које је стручно, одговорно и које процесуира криминал".

Мишљења сам, каже Иванић да политичари не би требало да много коментаришу истраге које се проводе, јер се то на крају претвори у политичку битку. Међутим, уколико не буде борбе против криминала и корупције од цјелокупног друштва у Српској неће бити ништа. Неће бити ни домаћих, а ни страних инвеститора, јер нико неће да улаже озбиљан капитал у земљу у којој је корупција схваћена као свакондневица, нагласио је Иванић гостујући у "Дневнику 2" БН ТВ.

(БН ТВ)

 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

перхан

03.04.2016 19:01

Људи,засто се Ал капоне врло лако извуце од затвора? То треба под кљуц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

03.04.2016 19:24

Је"л" ти то ,,перхане,, о овом паметњаковићу од 1 КМ !

Name

Гузни Мисиц

03.04.2016 19:25

Сад Иваниц мозе да им ј....е мајку због тога сто су му све ове године приговарали да је продао банку за 1 еуро. Боље је да су и ови Бобар банку продали за 1 еуро него сто це сад пропасти 200 милиона депозита. Досао Иваниц на своје, мада се и он уталио у ону цувену продају банке за 1 еуро

Name

макс

04.04.2016 10:12

Та банка од један еуро ради и дан данас.

Name

Марка

03.04.2016 19:33

Зашто овог лика зову 1 МАРКА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

04.04.2016 05:36

Боље 1 марка у џепу него 120 000 000 у минусу, кретену један. Видиш колика је цифра, како вас није срамота да браните лопове. Умјесто да се стидите ви се још буните. СТРАШНО

Name

ТРЛА БАБА ЛАН

03.04.2016 19:54

ЈОЈ СТРУЧЊАКА ЈОЈ НАМА С ЊИМА ОН ПРОДАЈЕ ЗА 1 ЕУР ОНИ ОТЕСЕ СВЕ ПА БРАЦО ИМА ЛИ КОЈИ СРБИН ДА ВОДИ ДРЖАВУ ПА ДА САЧУВА НЕШТО ДА ПРОДА ЗА ВИШЕ ОД 1 ЕУРА И ДА НЕ ПОКРАДЕ КО ШКРБА И МИЛЕ ЈАДНИ МИ ДА НЕМА ЂОКОВИЋА НАЈ БИ ГОРИ БИЛИ НА КУГЛИ ЗЕМАЉСКОЈ УХХХХ ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

03.04.2016 20:04

"Ја се надам да ће због тренутка у којем се налазимо оне стручне стране побиједити – оне које имају снагу и одлучности и које ће кажњавати криминал ко год да га је учинио и да ћемо полако почети добијати правосуђе које ово друштво заслужује – правосуђе које је стручно, одговорно и које процесуира криминал. Само се надам да ће по истом основу одговарати и господин Јово Марић пресједник комисије која је својом одлуком годишње буџет Билеће поткрадала за милион и више КМ, зависно од производње ХЕТ-а.Сада својим испразним и сенилним причама покушава оправдати свој криминал! Баш би било згодно да се види како је стекао иметак који посједује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.04.2016 20:13

Иванићу, шта би са Кристал банком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кристал

03.04.2016 21:28

Унистили је Додик и Дзибиц на исти нацин као Бобар банку. Тада су кредите давали Николи Вукелицу, Драгану Цицицу, Цоловицима, Игокеи...

Name

Пиxy

04.04.2016 06:09

Ради као Хyпо банка, за разлику од Бобар банке и Банке Српске.

Name

Драган

03.04.2016 21:01

Добро му ово за правосуђе. Слажем се 100% за то....сад или никад...џа или бу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

03.04.2016 21:23

Одговорност влати РС је што раније нису спријечили рад ове пирамидалне банке. Банка, је последњих 10 година, радила на чистим пирамидалним основама. нереално високе камате на депозите на штедњу. повечање капитала кроз фиктивне улагања запослених, кроз помоћ Владе РС типа да доста транскација иде преко те Банке. Балон је на крају пукао, па као и сваки балон није се ништа могло урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инспектор

03.04.2016 22:32

Да је СзП почео истрагу на вријеме можда банка не би ни пропала. Ако наставите истим темпом пропашће још нека банка.(НОВА)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

03.04.2016 23:06

ХА,ХА,ХА, КОЈА ТЕАТРАЛНОСТ !!! ПОТПУНО ПОДРЖАВАМ ОПОЗИЦИЈУ, АЛИ САМО ВИ ИВАНИЋУ НЕМОЈТЕ О ПРАВДИ, ПОСТЕЊУ И БАНКАРСКОМ СИСТЕМУ... ОБЈАСНИТЕ НАРОДУ ЗАШТО СТЕ ВИ 2000/2001 ГОДИНЕ ЛИЧНО ДОНИЈЕЛИ ОДЛУКУ И УЗЕЛИ ПОТПУНО НЕПОТРЕБНЕ КРЕДИТЕ ОД ЕБРД-а ЗА БИВШИ ТЕЛЕКОМ СРПСКЕ И КОНТРОЛУ ЛЕТЕЊА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И ТО У ИЗНОСУ КОЈИ СУ ПРЕЛАЗИЛИ 50 МИЛИОНА ДОЛАРА. ОБЈАСНИТЕ И ШТА СЕ ДЕСИЛО СА ТИМ ПРОЈЕКТИМА КОЈЕ ЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ВАШ ПАРТИЈСКИ ПРИЈАТЕЉ БРАНКО ДОКИЋ И КОЈЕ СТЕ СВЕ НАДЛЕЖНОСТИ ВАС ДВОЈИЦА ТАДА НЕПОТРЕБНО И ТИХО ПРЕНИЈЕЛИ НА БИХ - ДОК СЕ ДРУШТВО ИЗ СДС СВАЂАЛО ИЛИ "СПАВАЛО" ИЛИ БЈЕЖАЛО ПО ШУМАМА И ГОРАМА ОД СФОРА И ПЕДИЈА ЕШДАУНА... АКО МИСЛИТЕ ДА ЋЕ ТО ОПЕТ ТАКО ИЋИ - Е ВАРАТЕ СЕ, СИГУРНО СЕ ВАРАТЕ...ПА ИМА И ОНИХ КОЈИ НИСУ БИЛИ ИЗВИЂАЧИ ОДРЕДА 22 АПРИЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теорија

04.04.2016 00:40

Удјес у банку све испретурас и покрадес све сто мозес. Онда удје иза тебе СИПА да рови и трази документа ко је ста радио и куд нестадосе милиони депозита. И како то да неке институције и опстине у РС нису имале заститу својих средстава а неке друге јесу. И јос доста питања,све у круг. Логицно је да је то удар СИПЕ на уходани процес скидања кајмака и на мрезу која годинама извлаци све сто у банку удје а улазило је вецином наредбом владе. И на крају треба видјет фали ли која марка од пореза за куxцеак у Београду и ако фали да се скупи под хитно да нам велики водја не заврси ко Капоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа

04.04.2016 04:23

Све је то галама само и кампања пред локалне изборе.На крају се ништа неће десити

ОДГОВОРИТЕ
Name

сократ

04.04.2016 05:04

Кристал банка је нова банка која зпосљава велики број радника и све функционисе. Људи зиве од тога сто је продата за 1 марку. па сад видите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

05.04.2016 11:51

Од зла оца и горе матере.Сву имовину бих ставио на тендер од Бобара.

ОДГОВОРИТЕ