Вучић на Космету: Бомбу су бацили Срби

Премијер Србије Александар Вучић потврдио је данас да су бомбу на спортску халу у Зубином Потоку ноћас бацили Срби и поручио им - да ће се борити и за њих и њихове породице, те да им жели да буду срећнији и задовољнији него данас.

 

Србија 03.04.2016 | 20:56
Вучић на Космету: Бомбу су бацили Срби

"Мој одговор тим нашим Србима који су на такав начин желели да ме дочекају је - нека вам је Богом просто, борићу се и за вас и ваше породице да живите на својим огњиштима и да будете срећни и задовољнији него данас", рекао је Вучић на предизборној конвенцији СНС у Зубином Потоку.

Вучић је рекао да више ни реч неће речи о томе.Конвенција је одржана у спортској хали на коју је јутрос око 3 сата бачена експлозивна направа и пуцано из аутоматског оружја.

У експлозији је оштећен путнички аутомобил који је био паркиран у близини, а пукла су и нека стакла на хали, али није било повређених.

Вучић је приликом посете руднику Трепча рекао да га инцидент, који се догодио рано јутрос у Зубином потоку, неће заплашити нити спречити његову посету Космету.

"Снажну Србију ништа не може да уплашити. Ако је неко мислио да ће ме ово застрашити, морам да кажем да се то неће десити", рекао је Вучић.Премијер је рекао да му није јасно шта је у главама "тих људи који су пуцали на недужне људе"."Ако већ хоће да пуцају, нек пуцају на мене, а не на недужне људе", рекао је Вучић.

"Нисам од они који цмиздре, плачу и кукају и цела посета ће тећи како је и планирано", рекао је Вучић новинарима након посете манастиру Бањска и додао да "није импресиониран тројицом 'јунака'" који су бацили бомбу.

Он је навео да је у тренутку експлозије, "када је бачена бомба М75", у хали било 11 људи који су постављали бину."Није само бачена бомба, како сазнајем, тројица 'јунака' су се појавила, један је бацио бомбу М-75, затим испалио рафал из аутоматске пушке, могао је да убије ко зна колико људи, јер тамо је било људи који су радили на постављању бине", рекао је Вучић.

Ако су имали нешто против мене, шта су им скривили ти људи", упитао је Вучић.Вучић је додао да Србија своје интересе и на Космету може да заштити само ако има "пријатеље и у Бриселу, и у Берлину и у Москви"."Потребна је јака, слободна, уједињена Србије, не расцепкана и посвађана.

Важно је да имамо снажан утицај у главним градовима света, и само таква снажна Србија може да брани интересе и заштити свој народ на Косову и Метохији", нагласио је он.Празне су приче да се то може решавати секиром, указао је, и рекао да би то било само штета за наш народ у покрајини.

Извор: Блиц