Ђукановић честитао Шешељу, СДП у шоку

Црногорска СДП саопштила је да је шокирана честитком премијера Мила Ђукановића на ослобађајућу пресуду Војиславу Шешељу.

Регион 01.04.2016 | 07:20
Ђукановић честитао Шешељу, СДП у шоку

Како је саопштено, странка је веровала да је он раскрстио са својом, како се наводи у саопштењу СДП, ратном прошлошћу.

"Упркос нагомиланом памћењу разноврсних фаза Ђукановићевог политичког и патриотског сазревања СДП је напросто шокирана исказаном честитком Ђукановића на ослобађајућу пресуду Војиславу Шешељу", пише у саопштењу ове црногорске странке.

Веровали су, како наводе, да је Ђукановић управо на платформи СДП-а од 1997. године искрено раскрстио са својом ратном прошлошћу, преноси портал ЦДМ.

"Не желимо да верујемо да је оваква порука Ђукановића Шешељу истовремено и порука надлежним државним органима који су најавили обнављање истраге за злочине који су се нажалост десили припадницима мањинских народа у Црној Гори управо због политике којој Ђукановић данас честита. Нажалост због политике којој сада Ђукановић честита су се Црној Гори десили: логор Морињ, Буковица, депортација, Штрпци, неславни поход на Дубровник итд", истичу у СДП-у.

СДП у саопштењу наглашава да "не може да верује да неко 2016. године може честитати политици Шешеља за коју смо веровали да је барем у Црној Гори након 25 година осуђена и заборављена".

"СДП ће, као и 90-их, истрајати у својој политици раскринкавања злочина и злочинаца и на тај начин заштити мањинске народе и све грађане Црне Горе од политике коју Ђукановић данас честита", закључује се у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

визионар

01.04.2016 06:51

Нисам вјеровао када ми је један паметан професор говорио,а сад сам се увјерио да је Мило најпаметнији и најмудрији политицар са ових простора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

01.04.2016 07:05

Ниподаштавање одлука медјународних судова је у најмању руку безобразно,а јос зеља да ти градјанин буде у казамату невин е то је вец злочин.Ста је то лосе ако Дјукановиц поздравља ослободјење градјанина по одлуци медјународног суда и то након 12 год.тамницења.Ма о ком се радило ма где у свету.И свако ко сад назива тог цовека злочинцем могао би се и требао би се наћи на клупи суда.Ста ми балканци трули и безобразни,затровани политиком мислимо то висе не занима никога у свету.Само нама овде удара пјена на уста,и само смо ми они који све знају боље од других.Дјукановицу постовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.04.2016 09:52

Ако им је требало 12 година да сконтају да лик није крив, баш су ретардирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

01.04.2016 13:45

Засто се буне,Сесељ је ослободјен знаци није крив, е сад би и они да мало суде Сесељу,

ОДГОВОРИТЕ