Бриселски аеродром: 50 присталица ИД

На бриселском аеродрому ради 50 присталица терористичке Исламске државе, а 15 њих отишли су у џихад у Сирију, саопштили су у писму јавности полицајци у аеродромском обезбеђењу.

Свијет 01.04.2016 | 08:48
Бриселски аеродром: 50 присталица ИД

Полицајци одбијању да почну да раде на аеродрому обновљеном после терористичких атентатата све док власти темељно не побољшају безбедност запослених и путника, преносе белгијска новинска агенција Белга и листови Хет Беланг и Хет Нивсблад, наводећи да су симпатизери исламског џихада, који раде као шофери на пистама, особље за пртљаг, одржавање инсталација, чишћење, али и као особље обезбеђења, помогли и давали информације терористима који су 22. марта експлозивом убили 15 и ранили на стотине лица.

Ови радници потичу највише из оближњег предграђа Вилворде где живи велики број муслиманског арапског становништва, објашњавају белгијски медији.

Полицајци задужени за безбедност на аеродрому Завентем стално су упозоравали на "крајње забрињавајућу сигурносну ситуацију на Завентему" и посебно упозоравају да свако без проблема може имати приступ било ком делу на четири нивоа аеродрома, наглашавајући да је "јасно да су терористи који су планирали атентате послали појединце са задатком да провере степен обезбеђења на аеродрому".

"Никаква контрола путника и пртљага не постоји пре него што дођу до пултова за добијање докумената за укрцавање и предају пртљага", наводе у писму полицајци и указују на велике гужве на паркинзима пре уласка у аеродромску зграду.

У писму се захтева постављање тима за брзо узвраћање на аеродрому, строжију контролу за издавање пропусница-беџева и отпуштање с посла лица осумњичених за везу с исламским екстремизмом и тероризмом.

Полицајци тврде да на аеродрому има све више "лажних туриста" и да су то и "лица за које се зна да су се као џихадисти борили у Сирији", а које су ухапсили, али да не знају шта се с њима потом догодило.

"Некима од особља с беџевима који им допуштају да дођу и до пилотских кабина, одузели смо те пропуснице јер смо утврдили да су присталице Исламске државе Ирака и Сирије", стављају до знања полицајци које власти убеђују да сутра ипак дођу на посао и омогуће поновно отварање аеродрома.

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ТИМЕ

01.04.2016 06:41

ПРПА ЛОПОВИ, АЛ ЈЕ КАСНО ЗА БИЛО ШТА, ОНИ СУ ВАС УЗЕЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гри

01.04.2016 07:28

Тако је свуда у З.Европи није само у Бриселу.Али то је Меркелова мулти-култи политика и она даје резултате.

Name

Видјецете јос

01.04.2016 07:12

Ово је поцетак освјесцивања западних земаља, јерони немају појима ста су исламисти способни све да ураде да додју до циља. У РС су сасвим свјесни свега као и сто је био Расо али га осудисе 4о година. Схватице али касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо

01.04.2016 10:56

Дудлај га !!!

Name

Хе хе

01.04.2016 11:22

Свјесни су они свега одавно али најкрупнији капитал води одредјену политику. Капитализам им се из дана у дан топи па им сад треба сукоб цивилизација да спасу систем. Да се становници Европе не би досјетили у којем грму лежи зец, увалили су тих ликова који ће им правити проблема а они се тим проблемима бавити. И капитализам опстаје. Исто као и код нас, кад неко спомене криминал властодржаца одма је ту протуудар у вези с исламистима.

Name

ре. оо

01.04.2016 11:42

Нека ти фабрика д..ла

ОДГОВОРИТЕ