"Србија признаје све дипломе Косова"

Србија ће од 1. априла почети да примењује Споразум о обостраном признању диплома стечених на образовним институцијама самопроглашеног Косова, изјавила је данас саветница косовске министарке за дијалог са Србијом Арјета Ређај.

Србија 30.03.2016 | 22:34
"Србија признаје све дипломе Косова"

Она је за приштинску агенцију Косовапрес рекла да је током разговора у Бриселу пре недељу дана договорено како ће се применити тај споразум.

Према њеним речима, Србија ће 1. априла почети да признаје све дипломе издате на Косову, од сведочанстава основних школа, диплома средњих школа, факултета и академских звања стечених на образовним институцијама Косова.

"Од 1. априла почиње примена споразума о дипломама. Србије је подбацила у остваривању Споразума о обостраном признању диплома пуних пет година, од његовог постизања 2011. године", казала је Ређај.

Она је додала да је нови споразум постигнут 29. септембра 2015. године, заснован на споразуму из 2011. године, али да је у односу на тај споразум проширен делом о признању диплома са свих нивоа образовања. Према њеним речима, признање диплома које су на чекању биће завршено у року од три месеца.

Како су пренели приштински медији, косовски министар образовања, науке и технологије Арсим Бајрами рекао је да питање о међусобном признању диплома треба поставити косовској министарки за дијалог са Србијом Едити Тахири.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар