Из "Монтевидеа" на Мундијал у Москву!

Глумци који су се прославили глумећи фудбалере у филму "Монтевидео, Бог те видео" имаће прилике да покажу своје фудбалско знање на међународном турниру у Москви. Помагаће им Ниша Савељић и Алберт Нађ.

Фудбал 02.04.2016 | 12:00
Из "Монтевидеа" на Мундијал у Москву!

Милош Биковић, Виктор Савић, Александар Радојичић и Андрија Кузмановић били су филмске реинкарнације "Тиркета", "Милутинца" "Балерине" и голмана Милована Јакшића, фудбалера који су пронели славу српског и југословенског фудбала.

Њих четворица ће, уз још један број српских уметника, али и бивших фудбалера, имати прилику да покажу своје фудбалско знање и вештину на међународном турниру у Москви, тачније на 6. Светском првенству за уметнике "Арт Фоотбалл" од 27. маја до 5. јуна.

Уз њих, српску "фудбалско-уметничку" репрезентацију чиниће и глумци Драган Бјелогрлић, Иван Јевтовић, музичари/певачи/репери Бане Лалић, Далибор Андонов Гру, Марко Ђуровски, а у националном тиму биће и двојица бивших фудбалера Партизана Ниша Савељић и Алберт Нађ.

На такмичењу у Москви учествоваће тимови из 16 земаља, а право учешћа имају глумци, музичари, плесачи и остале особе са професионалним позивом из сфере уметности. Свака екипа има право да у састав региструје и три бивша професионална фудбалера.

Екипе ће бити подељене у четири групе, а жреб ће бити 6. априла у Москви.

Српски тим ПРВИ пут учесвује на овом такмичењу, које има и хуманитарни карактер.

Конференција за новинаре била је проктана шалама.

Виктор Савић је цитирао челнике Фудбалског савеза Србије: "Битно је да је атмосфера у екипи сјајна", а Андрија Кузмановић се надовезао: "Озбиљно се припремамо да се не обрукамо. Тренинзи су почели већ колико... синоћ!".

Заједничка жеља свих је: "Само да будемо са Италијанима у групи!".

"Имамо жељу, то је најважније... Ма, кад будемо видели Немце, Јапанце... кога већ на терену, има да кидамо", поручио је Виктор Савић ака "Милутинац".

Упитани да ли су у кондицији, Савић, Радојичић, Кузмановић и Бане Лалић су праснули у смех и углас одговорили: "Бићемо!".

Међународни фудбалски и музички фестивал "Арт фудбал (Арт - фоотбалл)" осмишљен је и организован први пут у Русији, а постао је један од најзначајнијих светских спортских и музичких догађаја у подршци идеја хуманости и доброте. Одржава се у оквиру пројекта "Под заставом племенитости (Ундер тхе Флаг оф Кинднесс)" са циљем да се прикупе средства која гарантују лечење тешко болесне деце.

Пројекат "Уметност фудбала" заснован је на концепцији фудбала како би се познати уметници из разних земаља окупили не само да играју једни против других на фудбалском терену већ и да би приказали свој уметнички таленат.

Српски тим ће одржати и музички концертни програм један дан фестивала, а план је и да српска делегација посети дечије сиротиште.

Српска фудбалска уметничка репрезентација ће у сарадњи са ФК Вождовац и "Стадион Схоппинг Центер“ тренирати на крову тржног центра, а такође је у плану да на том стадиону буде одиграна припремна утакмица са одговарајућом уметничком селекцијом Немачке пре путовања екипе у Москву.

Коментари / 0

Оставите коментар