Он за једну секунду заради 152,38 долара

Почео је да игра фудбал већ са двије године, а када је са шест година кренуо у школу његова страст према спорту била је више него очигледна.

Свијет 30.03.2016 | 14:58
Он за једну секунду заради 152,38 долара

Вјероватно није могао ни у најлуђим сновима да наслути, да ће постати један од најпопуларнијих и најплаћенијих спортиста икад.

Према подацима Форбса урађеним 2015. године Роналдо је зарадио само у протеклој години 79,5 милиона долара, од тога 52,6 милиона му је годишња плата, а 27 милиона су екстра бонуси и спонзорски уговори.

Имао је или има потписане уговоре са брендовима као што су ТАГ Хеуер, Моторола, Емпорио Армани, Нике, Јацоб & Цо КФЦ, Цоца-Цола, Цастрол, Конами, Банцо Еспирито Санто, Самсунг, Монстер Роц, Сацоор Бротхерс, а власник је сопстевног модног бренда ЦР7, што свакодневно додатно увећава његову већ енормну зараду.

Колико реално зарађује овај 31-годишњи момак?

Према неким истраживањима Роналдо зарађује невјероватних 6.583.000 мјесечно, што значи да он заради око 219.434 долара дневно, а за само 1 сат Роналдо заради 9.143 долара, па долазимо до податка да за 1 секунду Роналдо заради 152,38 долара без обзира да ли спава, једе, ужива са пријатељима или трчи за лоптом.

Онолико колико просјечни Србин заради за пола мјесеца, Роналдо дакле, зарађује у секунди. Ако све то ставимо у реалан контекст, хајде да видимо колико Роналду треба да заради одређене ствари за којима жуде милионии људи широм планете.

Роналдо треба да ради само 15 дана да би купио себи луксузно приватно острво. Потребан му је само 1 дан да приушти себи АУДИ Р 8 плус који кошта 209.000 долара. Али Роналдо као велики заљубљеник у четвороточкаше већ посједује у свом возном парку: Ауди Р8, Ауди РС6, Масерати ГранЦабрио, Феррари 599 ГТО, Ламборгхини Авентадор ЛП 700-4, Порсцхе Цаyенне Турбо, Мерцедес-Бенз Ц220 ЦДИ, Астон Мартин ДБ9 и Пхантом Роллс-Роyце. До сада је на колекцију аутомобила потрошио невјероватних 4.912.000 долара, а цифра коју је издвојио за посљедњи аутомобил који је набавио Бугатти Веyрон од фрапантних 1.700.000 долара чини га дефинитивно ауто фанатиком.

За Р. Јеwелс одијело опточено дијамантима Роналдо мора мало више да се потруди. Дакле, мора да ради пуна 4 дана уколико жели да посједује одијело од невјероватних 847.000 долара. Њему ипак више одговара скромнија варијанта јер је заштитно лице португалског бренда Сацоор Бротхерс чија одијела носи и чија је цијена око 800 долара. Роналдо би морао да ради само 51 дан, 2 сата, 16 минута и 39 секунди како би обезбиједио тотално чисту воду за око миллион људи у земљама Трећег свијета.

Неопходно је да Роналдо ради мање од 10 секунди да заради довољно новца и набави себи МацБоок Аир. Уколико Роналдо пожели златни Ипхоне6 који кошта “тричавих” 3.390 долара мора да ради читавих 20 секунди. Али Роналдо уопште не мора да ради за ово.

Наиме, он посједује златну футролу за иПхоне 6 коју је специјално за њега креирала шведска компанија Голден Цонцептс. Урађена је од 24 К злата и вриједи више од 6.000 долара. Тако да је само његова футрола за телефон скупља од златног Ипхоне-а. Да би обезбиједио овај златни геџет, који кошта 19.000 долара Роналдо мора да ради мање од два сата. Али Роналда очигледно не фасцинирају овакви часовници јер је он амбасадор бренда ТАГ Хеуер још од 2014. године.

До сада је носио моделе ТАГ Хеуер Царрера, затим је компанија 2015. лансирала специјалну едицију ЦР7 ТАГ Хеуер модел који садржи Роналдове иницијале и та ознака је заштитни знак његовог модног бренда ЦР7, а прије извјесног времена је урађен и смарт wатцх ТАГ Хеуер цоннецтед, специјално дизајниран од стране самог Роналда.

Роналдо би дефинитивно највише морао да се помучи да заради вилу Леополда на Азурној обали. За ову вилу која кошта невјероватних 750 милиона долара и која је у власништву Лили Сафре удовице либанског мултимилионера, и налази се на Азурној обали, Кристијано би баш морао да се помучи.

Морао би да ради мало мање од 10 година да би је зарадио. Међутим он је задовољан вилом коју је купио у предграђу Мадрида која је плаћена око 7.100 000 долара, има седам спаваћих соба, 8 купатила, дјечију играоницу, два базена и огромну башту.

Звијезда фудбала један је од најбогатијих спортиста данашњице. Он је један од најплаћенијих фудбалера икада у историји. Осим што је међу најбољима у фудбалу, Португалац је након Давида Бекама напопуларнија модна икона када је ријеч о спортистима.

Прати га невјероватних 102 милиона људи на Фацебооку и 35 милиона људи на тwиттеру, а по магазину Форбес он је пета личност у свијету, по броју пратилаца на друштвеним мрежама. Идол је многим клинцима који желе да постану славни попут њега и вјероватно ће још дуго доминирати фудбалском сценом.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛУДЈАЦИ

30.03.2016 13:10

Сх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

30.03.2016 15:17

..ебига правде. Неко се наузива у зивоту а неко се Бога ми и напати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

30.03.2016 15:27

Незнам ко је ово писао, ако мисли да је то лако засто и он неоде и зарадјује као ЦР то му додје лако је њему, хајде мало потрци па да видис како је то лако. Он има аута али нема кад да се воза, ако неради нема ни снаге а ни пара.

ОДГОВОРИТЕ