Док се свијет због њих "тресао", радили су ово!

Британац Бен Инес (26) постао је светски хит пошто је "процурила" његова насмејана фотографија с отмичарем.

Свијет 30.03.2016 | 11:33
Док се свијет због њих "тресао", радили су ово!

 

"Желео сам изблиза да видим његов 'експлозивни' појас. Ако је бомба права, нисам имао шта да изгубим. Једноставно сам заборавио на опрез и настојао да останем распложен".

Бен је био један од седморо људи који су у авиону остали до краја талачке кризе, а каже да отмичар Сеиф Елдин Мустафа није имао ништа против слике:

"Замолио сам једног од члана посаде да ми преводи и питао га да ли би направио селфи са мном. Он је само слегнуо раменима и рекао ОК. Насмејао сам се, стао поред њега, а стјуардеса нас је сликала. Био је то најбољи селфи икад!", казао је Инес, ком очигледно није најјаснија разлика између селфија и фотографије.

Иначе, на крају се испоставило да је отмичарев експлозивни појас био - лажан.
Суд на Кипру одредио је данас притвор од осам дана за Египћанина који је јуче отео авион "Иџиптера" и преусмерио га на Кипар под претњом да ће га разнети експлозивним појасом.

 

Тужилац Андреас Ламбрианоу рекао је да је 52-годишњи осумњичени, кога су власти идентификовале као Сеифа Едина Мустафу оптужен за отмицу, нелегално поседовање експлозива, киднаповање и претњу насиљем, преноси АП.

Јучерашња шесточасовна драматична отмичарска криза завршила се мирно када се отмичар предао а свих 72 путника и чланова посаде у авиону ослобођени.

Ламбрианоу је рекао да је осумњичени упитао полицију "шта треба да уради неко ко није видео жену и децу 24 године а египатска влада му то не дозвољава".

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар