И радници Дизниленда имају "тајна" правила

Магично краљевство је посао из снова за многе. Да ли је то заиста тако проверите и сами на основу ових бизарних правила која морају да поштују сви запослени у Дизнију.

Свијет 29.03.2016 | 20:36
И радници Дизниленда имају "тајна" правила

Уколико наиђе љубопитљиво дете са гомилом питања оно што, као запослени, никако не смете да одговоририте је „не знам“. Зато они пролазе обимне тренинге како би увек имали тачне одговоре. Када не знају одговор у обавези су да позову оператера и затраже помоћ.

Ви нисте запослени. У Дизниленду никада не смете рећи да сте особље или радник, ви сте члан екипе. Од домара до глумаца, део сте истог тима.

Никада, ни на секунд не излазите из лика. Када једном добијете костим не смете престати да будете лик којег тумачите. Сваки лик има своју боју гласа, навике, преференције и уколико га тумачите све што радите у току радног дана мора да буде глума и да буде тачно оно што воли тај цртани јунак, укључујући храну и пиће. Давање аутограма чак и околне уобичајене приче морају бити карактеристичне за јунака што се учи кроз вишесатне тренинге.

Забрањено је показивати нешто једним прстом. Прво, у неким културама се то сматра некултурним, друго, да би деца боље видела у којем се смеру показује.

У Магичном краљевству не сме бити смећа и запослени су дужни да га покупе чим га виде али то не могу да ураде на једноставан начин како би то чинили ван Дизниленда. Заустављање и савијање није дозвољено. Морају да користе "сwоопинг" покрет. Нисмо сигурни како он изгледа али свакако да и за њега постоји обука.

Чланови екипе који носе костиме славних јунака морају веома да личе на ликове како би прошли аудицију. Нису довољни само шминка и костим. На пример, дизнијеве принцезе могу да буду високе само између 162 и 172 центиметра.

Профили на друштвеним мрежама су забрањени. Уколико радите на овом месту није вам дозвољено да о томе причате или постављате фотографије што је парадокс с обзиром да радите најзанимљивији посао на свету.

Не смете чупати обрве. Мушкарци морају да буду ошишани тако да им коса не прелази уши и позади да не додирује крагну. Жене морају да имају опрану косу сваки дан и да везују плетенице али шнале нису дозвољене.

Пазите на своје понашање. Ако постанете део екипе не смете се мрштити, користити мобилни телефон или имати лоше држање.

Телесне промене су забрањене. Тетоваже и пирсинг нису дозвољени.

Диоптријске наочаре су дозвољене али треба да буду „конвенционалног“ изгледа, да немају лого. Марка не треба да одвуче пажњу са костима или теме, објашњавају из Дизнија.

Уколико неко дете повраћа, нико од запослених то не сме да изговори на тај начин. Имају код и морају да кажу да дете „избацује протеине“, а сада то спада у „код В“.

Wалт Диснеy није имао надимак и волео је да га зову Wалт. Зато се сви запослени морају ословљавати и носити плочице са именом. Уколико се два члана екипе зову исто један од њих мора да прихвати друго име како не би дошло до забуне.

Лак за нокте није дозвољен, а дужина ноктију мора такође бити по пропису.

Запосленима је тек пре три године дозвољено да имају браду и бркове. Бркови не смеју да прелазе линије усана као ни углове, преноси Бизлифе.рс.

Коментари / 0

Оставите коментар