Историјски дан за женски фудбал у Србији!

Женска кадетска фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство у Белорусији, захваљујући победи над Исландом са 5:1.

Фудбал 29.03.2016 | 19:20
Историјски дан за женски фудбал у Србији!

Кадеткиње су тако заузеле друго место у групи са шест бодова, иза Енглеске која има максималних девет после тријумфа над Белгијом са 2:0.

Репрезентација Србије је место на Шампионату ‘Старог континента’ обезбедила као најбоља другопласирана екипа у свих седам квалификационих група.

Дуел између Србије и Исланда одигран је на терену Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Три гола за наш тим постигла је Алегра Пољак, у трећем, 39. и 53. минуту, Кардовићева је била стрелац у 31. минуту, а Буркертова у 62. На другој страни, једини погодак је дело Албертсдотирове.

,,Знале смо да имамо тешко остварљив циљ. Играле смо једна за другу и бодриле се међусобно. Моји голови су заслуга целог тима и сваки ми је драг”, рекла је капитен државног тима Алегра Пољак, ,,Пресрећна сам због резултата и поносна на цео тим. Верујем да ова генерација није рекла све”.

Кадеткиње Србије начиниле су сјајан успех пласманом међу осам најбољих вршњакиња у Европи. Против Исланда Србија је пружила сјајну игру током читавог сусрета. Захваљујући тако ефикасној и надахњутој игри српске девојчице ће имати прилику да маја одмере снаге са најбољим екипама Европе.

,,Ово је велики дан за српски женски фудбал. Генерација је заслужила пласман на Европско првенство, јер поседује квалитет, који смо плански надграђивали претходне две године. Хвала свим играчицама и стручном штабу јер су доказали да само тимски рад може да донесе резултат. Последњих пет година смо значајно подигли клупски и репрезентативни ниво фудбала, уз велику подршку Фудбалског савеза Србије”, рекла је селектор кадетске репрезентације Србије Сузана Станојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар